2019. május 22., szerda - Júlia, Rita
Keresés a tartalomban
ProgramajánlóSzínházi világnap - Előadóművészeti Világnap a Jurányiban

Színházi világnap - Előadóművészeti Világnap a Jurányiban


Előadóművészeti Világnapot szervez a Független Előadóművészeti Szövetség (FESZ) a Jurányi Produkciós Közösségi Inkubátorházban a színházi világnap alkalmából március 27-én, szerdán.

szinhazegy


Az egész napos ingyenes programsorozat keretében 10 órától 17 óráig megrendezik a II. Függetlenül Konferenciát, amelyen az intézményi autonómiára, az aktuális intézményi, finanszírozási gyakorlatok felülvizsgálatára, a problémák feltárására, a formálódó alternatív modellek bemutatására, illetve az egyes területek - színház, tánc, film, képzőművészet, múzeum, zene - strukturális változásaira és a fenntarthatóság kérdéseire reflektálnak az előadások, valamint azokat követően a kerekasztal beszélgetés és nyilvános vita - olvasható a szervezők MTI-hez eljuttatott közleményében.


A Független Előadóművészeti Szövetség kísérletet tesz a függetlenségnek, mint esztétikai minőségnek, és mint működési sajátosságnak a leírására. Az előadók között Boross Martin, Gáspár Anna, Gergye Krisztián, Janisch Attila, Miskolczi Péter, Radnóti Sándor, Wilheim András, Fodor Tamás, Menesi Attila, Süvecz Emese, Szemerey Samu és Varga Balázs neve szerepel.


Délután 16 órától este 20 óráig táncfilmeket vetítenek, 18 órától performansszal mutatkozik be a FESZ Alkotóműhely szekciója, 18 óra 30 perctől Platform performansz címmel a kortárs színház és kortárs tánc képviselői "egy platformra lépnek, hogy hangot adjanak a politikától és a beskatulyázástól való függetlenségüknek, az összefogás reményében".


Az Előadóművészeti Világnapot 20 órakor díjátadó ünnepséggel zárják a színházteremben: átadják a Előadóművészeti Díjakat, hagyományteremtő céllal. Az idén 4 kategóriában adják át a díjakat: a Független Előadóművészeti Szövetség Életműdíját Angelus Iván, A kritikus díját Fuchs Lívia, A mecénás díját a MasterCard, A pályakezdő díját pedig a K2 Színház nyerte el.
A díjátadó előtt és után a HOPPart és a Szputnyik néhány számot ad elő közös előadásukból, a Kottavetőből.

Forrás:MTI/HIR PORT24

 

2013-03-24

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite