2019. április 25., csütörtök - Márk
Keresés a tartalomban
NagyvilágSzíria - Fegyveres felkelést hirdetett az újonnan alakult ellenzéki szervezet

Szíria - Fegyveres felkelést hirdetett az újonnan alakult ellenzéki szervezet


Fegyveres felkelésre szólította fel a szíriai népet egy szerdán kiadott nyilatkozatában a Szíriai Forradalmárok Frontja (SZFF) néven Törökországban hétfőn megalakult ellenzéki szervezet, amelyet iszlamista alapon hoztak létre.

sziria001


Hamza Homszi szóvivő egy telefoninterjúban elmagyarázta: az új front és a már hónapok óta harcoló Szabad Szíriai Hadsereg (SZSZH) között az a különbség, hogy az SZSZH főként katonaszökevényekből toborozza tagjait, ők viszont civileket hívnak a soraikba. Közölte, Törökországban állították fel a front támogató központját, de más országokban is van képviseletük. Erről nem volt hajlandó többet elárulni, mert azzal akadályozná a tevékenységüket.


A front a nyilatkozatban felszólította a szíriaiakat, hogy fogjanak össze és keljenek föl Bassár el-Aszad elnök ellen, az "iszlám nemzettől" pedig pénzt és fegyvereket kért. Homszi azt mondta, hogy mozgalmuk jelenleg egyetlen államtól sem kap hivatalos támogatást, de magánszemélyektől és csoportoktól több országból is. Nem állnak közvetlen kapcsolatban a Szíriai Nemzeti Tanáccsal, az ellenzék ernyőszervezetével sem - közölte.

ezo_banner

HIRDETÉS


Az SZFF nem kapcsolódik egyetlen párthoz vagy ideológiához sem, de tág értelemben véve iszlám alapokon áll - állította. A front a nyilatkozatát a Koránból vett sorokkal kezdte és fejezte be. Homszi elismerte, hogy csak muzulmán tagjaik vannak, és alapító okiratukban elkötelezték magukat az iszlám mellett, de "tiszteletben tartják a vallási különbözőségeket".

 

Forrás: MTI/HÍR PORT24

2012-06-06

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite