2019. április 18., csütörtök - Andrea
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeSzociális bolt nyílt Salgótarjánban

Szociális bolt nyílt Salgótarjánban

Pénteken délelőtt ünnepélyes keretek között megnyílt a nógrádi megyeszékhely első szociális boltja a Beszterce-lakótelepen. Az eseményen megjelent a MAGOSZ főtitkára, Obreczán Ferenc is.

Szociális bolt01

A szociális boltnak otthont adó üzlethelyiség az önkormányzat tulajdona, és korábban is húsboltként üzemelt, így - ahogy a megnyitón is elhangzott - kézen fekvő volt, hogy a szociális bolt fő profilja is a hentesáruk kereskedelme legyen.

 

Szociális bolt02

Székyné dr. Sztrémi Melinda, Salgótarján polgármestere kiemelte, hogy a szociális bolttal kettős céljuk van: egyrészről a helyi őstermelők segítése, másrészről a vásárlók kiszolgálása, hiszen jó minőségű, magyar ráadásul helyi élelmiszerekhez juthatnak hozzá a lakosok. Mind a városvezető, mind a Salgó Vagyon Kft. vezetője, Tatár Csaba megemlítette beszédében, hogy a szociális bolt-projekt folytatódik Salgótarjánban, az ősszel további boltok megnyitására kerülhet sor.

 

Szociális bolt03

Magyarországon jelenleg 109 szociális üzlet működik, többségükben a gazdák zöldség- és gyümölcsáruit kínálják. A hazai termékeket kedvezményes áron forgalmazó üzletek száma azonban akár ezerre is nőhet - nyilatkozta Obreczán Ferenc, a Magosz főtitkára a nógrádi megyeszékhely első szociális boltjának megnyitóján.

 

Szociális bolt04

Az ünnepélyes szalagátvágás után az érdeklődők vették birtokba a hentesboltot, többen nem csak szemügyre vették a kínálatot, hanem vásároltak is - köztük maga a polgármester asszony is.

 

Forrás: HÍR PORT24

 

2010-08-06

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite