2019. július 18., csütörtök - Frigyes
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeSzociális munkásokat ünnepeltek Salgótarjánban

Szociális munkásokat ünnepeltek Salgótarjánban

2015. november 17-én a Szociális Munka Napja alkalmából a József Attila Művelődési és Konferencia Központ Színháztermében rendezett ünnepségen köszöntötték Salgótarján és kistérségének szociális munkásait, elismerve azoknak az elhivatott szakembereknek a munkáját, akik az elesettekért dolgoznak.

szocialismunkast

Salgótarján Megyei Jogú Város Önkormányzata 1997 óta köszönti a szociális munka területén dolgozó munkatársait. Az önkormányzat valamennyi szociális feladatát a Salgótarján és Térsége Önkormányzatainak Társulása szervezeti keretei között biztosítja, ezért az ágazatban dolgozókat a Salgótarján és Térsége Önkormányzatainak Társulása tagönkormányzataival együtt köszönti.

Pártosfalvi Beáta, az Egészségügyi és Szociális Központ igazgatóhelyettese ünnepi köszöntőjében rámutatott arra, hogy szociális munkásnak lenni jóval több, mint munka: szolgálat ez a szó legnemesebb értelmében. Gyakorlói sajátos tudás birtokosai, akik a támogatást, segítséget igénylők részére a konkrét, azonnali, olykor nélkülözhetetlen segítségen túl konfliktuskezelő, válságmegoldó technikákat, módszereket is átadnak, hogy az érintettek mindennapi életben való boldogulását megkönnyítsék - szólt elismerően a szakterület dolgozóiról.

Fekete Zsolt Salgótarján Megyei Jogú Város alpolgármestere, a Salgótarján és Térsége Önkormányzatainak Társulása elnöke köszöntőjében üdvözölte az ünnepség résztvevőit, köztük korábbi kollégáit, hiszen jómaga is évtizedeken át dolgozott e szakterületen. Mint mondandójában hangsúlyozta: erre a munkára születni kell, s akik ebben a gyakran embert próbáló kihívásokban hivatásszerűen vesznek részt, azok nagy értékei a mindenkori társadalomnak.

A Szociális Munka Napja alkalmából az Egészségügyi és Szociális Központ a szociális ágazatban végzett kimagasló szakmai munkájáért elismeréseket adott át, melyeket a következő dolgozók kaptak meg:

Tajti Zoltánné (gondozónő, a ceredi idősek otthonában dolgozott 2008-tól 2015-ig), Mikuska Zoltánné (gondozónőként dolgozik a házi segítségnyújtás területén), Matula Jánosné (a házi segítségnyújtásban tevékenykedő gondozónő), Negrea Katalin (gondozónőként dolgozik a házi segítségnyújtás területén), Lászlók Katalin (2006. február 15-től dolgozik Salgótarjánban a gyermekjóléti szolgálat családgondozójaként), Soós Gabriella (1997. február 19-én kezdte meg munkáját a Családsegítő Szolgálat munkatársaként, családgondozói feladatait Salgótarjánban látja el), Sulcz Tamásné (a zabari idősek klubjában 2009 évtől dolgozik szociális gondozónőként), Vavrik Jánosné (2011-től dolgozik a női átmeneti szállón), Kuborczik Józsefné (2001-től a családi napköziben dolgozott szakgondozónőként. Jelentős szerepet vállalt az újonnan nyíló Százszorszép Bölcsőde kialakításában, mely 2014. október 1-től nyugdíjba vonulásáig az ő vezetésével működött).

Ságújfalu jutalmazottja Várbíró Ferencné gondozónő, Sóshartyán jutalmazottja Sirkó Andrásné családgondozó lett.

Forrás: Salgotarjan.hu/NOGRAD24

 

 

2015-11-18

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite