2019. április 18., csütörtök - Andrea
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeSzociális napközi foglalkoztatót adtak át Salgótarjánban

Szociális napközi foglalkoztató a volt evangélikus paplak épületében


A Salgótarjáni Evangélikus Egyházközség a „Salgótarján szociális célú rehabilitációja - Acélgyár - Városközpont" című projekt keretében közel 40 millió forintból a régi evangélikus paplak épületében szociális napközi foglalkoztatót alakított ki, melynek ünnepélyes átadására 2014. december 22-én került sor.

stevangelikus

A rendezvényen Deme Károly lelkész köszöntötte a vendégeket, majd Dóra Ottó polgármester átadta az új létesítményt.

Beszédében elmondta, hogy a Salgótarjáni Evangélikus Egyházközség irányításával a szociális napközi foglalkoztató a jövőben jelentősen hozzájárulhat ahhoz, hogy szűkebb értelemben az acélgyári városrész, tágabb értelemben a város nehéz körülmények között élő lakóinak napi gondjai enyhüljenek.

A polgármester köszöntőjében hangsúlyozta: a „Salgótarján szociális célú rehabilitációja - Acélgyár - Városközpont" című projekt az Új Széchenyi Terv Észak-Magyarországi Operatív Programjának keretében valósul meg. A projekt részét képezi az Acélgyári városrészben a „Kolduspaloták", a Szent József Plébániatemplom előtti tér felújítása, a szociális napközi foglalkoztató kialakítása, a városközpontban a Klapka György út 4. sz. alatti épület (régi SITI épülete), a Garzonházak és az Erzsébet tér felújítása. A projekt teljes összköltsége közel 510 millió Ft, amely összegből közel 400 millió Ft támogatást biztosít az Európai Unió, a maradék összeget az önkormányzat biztosítja.

A szociális napközi foglalkoztató kialakítása közel 40 millió forintból valósult meg. A beruházás a régi evangélikus paplak épületében 2014 áprilisában kezdődött. A munkálatok keretében megvalósult az épület teljes szerkezeti átalakítása és belső felújítása, a külső homlokzat felújítása, a nyílászárók cseréje, az elektromos és vízvezeték rendszer korszerűsítése, a tető felújítása, az udvar térburkolása és az akadálymentesítés. Az építészeti fejlesztést kiegészítendő bútorok és a működéshez szükséges egyéb eszközök is beszerzésre kerültek. A 188 m2-es épületben négy foglalkoztató szoba, egy társalgó-étkező, egy melegítőkonyha, három fürdőszoba és egyéb kiszolgáló helyiség található. A beruházás kivitelezője a salgótarjáni 1+1 Kft. volt.

 

Forrás: Salgotarjan.hu/ Nógrád24

 

 

2014-12-24

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite