2019. május 27., hétfő - Hella
Keresés a tartalomban
ItthonSzolgálatban lévő rendőr lopott marihuánát a drogterjesztőktől

Szolgálatban lévő rendőr lopott marihuánát a drogterjesztőktől Budapesten


A Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) és a Terrorelhárítási Központ (TEK) munkatársainak szeme láttára egy szolgálatban lévő rendőr meglopott két drogterjesztőt Budapesten - értesült az MTI Hírcentrum.

rendőr01

Az m1 kedd esti Híradójában elhangzott: a rendőrzászlós közúti ellenőrzést színlelve állította meg a dílerek autóját egy XIII. kerületi benzinkútnál. A körzeti megbízott átvizsgálta az autót, és talált több mint két kilogramm marihuánát. Közben az egyik díler meg akart szökni, de a körzeti megbízott két társa a helyszín közelében elfogta. Az esetet végignézték a TEK és az NNI szervezett bűnözés elleni szolgálatának munkatársai, akik a dílerek elfogására készültek, de ezután a rendőrautót követték.

A körzeti megbízott, "hogy társai ne fogjanak gyanút", a két kiló marihuánát bevitte a XIII. kerületi kapitányságra, 80 dekát azonban magánál tartott, majd átadta "a tippadójának". Ezután fogták el őket - hangzott el a Híradóban.

A Központi Nyomozó Főügyészség szóvivője, Balogh Zoltán a Híradónak azt mondta: több polgári személyt kábítószerrel visszaélés bűntettének, egy rendőrt pedig kábítószerrel visszaélés bűntettének és szolgálatban kötelességszegés vétségének megalapozott gyanúja miatt hallgatott ki gyanúsítottként az NNI. A bíróság a gyanúsítottakat előzetes letartóztatásba helyezte.

A Híradóban az is elhangzott, hogy a letartóztatottak között van a budaörsi pénzszállítórablás egyik vádlottja is, aki eddig szabadlábon volt. A vád szerint 2005 májusában a társaival együtt ő rabolt ki egy pénzszállító autót az egyik budaörsi bevásárlóközpontnál, és többször rálőttek, majd kézigránátot dobtak a kiérkező rendőrökre.

Forrás: MTI/ HÍR PORT24

 

 

2012-07-18

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite