2019. június 17., hétfő - Laura
Keresés a tartalomban
ItthonSzolgálati halottá nyilvánították az Alsóőrsön lelőtt rendőrt

Szolgálati halottá nyilvánították az Alsóőrsön lelőtt rendőrt


rendĹ‘rsĂ©gi autĂłNem hősi halottá, hanem szolgálati halottá nyilvánította a belügyminiszter az Alsóörsön lelőtt 29 éves Gamauf János főtörzsőrmestert - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság hétfőn.

Augusztus 4-re virradóra egy közúti igazoltatás közben lőtték le a rendőrt, a lövöldözésben egy 21 éves férfi is életét vesztette, aki az ellenőrzés alá vont járműben utazott. A feltételezett elkövető később öngyilkos lett. A hivatásosok szolgálati viszonyáról szóló törvény (Hszt.) szerint "ha a hivatásos állomány tagja a szolgálati kötelezettség teljesítése során az életét feláldozta, őt az illetékes miniszter hősi halottá vagy a szolgálat halottjává nyilváníthatja."
A közlemény szerint a rendőrség méltó módon gondoskodik szolgálatteljesítés közben elhunyt Gamauf János főtörzsőrmester temetéséről. "A család fájdalma a rendőrség fájdalma is" - zárul a közlemény. A tragédiát követő napokban az MTI többszöri megkeresésére sem a Belügyminisztérium, sem az ORFK nem nyilatkozott arról, hogy az Alsóörsön lelőtt 29 éves főtörzsőrmestert hősi halottá nyilvánítják-e.
Bárdos Judit, a Belügyi és Rendvédelmi Dolgozók Szakszervezetének (BRDSZ) főtitkára múlt pénteken úgy nyilatkozott: diszkriminatívnak tartja az eljárást, mert álláspontja szerint azért nem akarja a rendőri vezetés a hősi halottá nyilvánítást kezdeményezni, mert sajtóhírek szerint "szerelmi kapcsolat" állt fenn a feltételezett elkövető és a lelőtt rendőr között.

Forrás: MTI/HÍR PORT24

2010-08-09

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite