2019. április 21., - Konrád
Keresés a tartalomban
KultúraSzombaton eldől ki lesz az Eurovíziós Dalverseny győztese

Szombaton eldől ki lesz az Eurovíziós Dalverseny győztese


eurovizio2010A fináléba Grúzia, Ukrajna, Törökország, Izrael, Írország, Ciprus, Azerbajdzsán, Románia, Örményország, valamint Dánia énekesei kerültek be. Teljessé vált az Eurovíziós Dalverseny szombati döntőjének mezőnye, miután a második elődöntőből is kiválasztották a nézők szavazatai alapján a tíz továbbjutót. Magyarország idén nem indított versenyzőt.

Csütörtök este Grúzia, Ukrajna, Törökország, Izrael, Írország, Ciprus, Azerbajdzsán, Románia, Örményország, valamint Dánia énekesei jártak sikerrel, és kerültek be az 55. alkalommal megrendezett verseny fináléjába.


Nem jutott tovább viszont Svájc, Svédország, Litvánia, Hollandia, Szlovénia, Bulgária és Horvátország küldötte.


A keddi első elődöntőből Albánia, Bosznia-Hercegovina, Moldávia, Fehéroroszország, Szerbia és Oroszország is továbbment, csakúgy mint Belgium, Görögország, Izland, valamint Portugália énekesei.
A továbbjutó húsz fellépőhöz a dalverseny döntőjében biztos helyen szereplő Németország, Franciaország, Nagy-Britannia, Spanyolország és a rendező - a tavalyi győztes - Norvégia énekesei csatlakoznak.


Magyarország nem jelentkezett idén az Eurovíziós Dalversenyre


Idén sajnos a pénzhiányra hivatkozva a Magyar Televízió nem akkreditált senkit a versenyre. Pedig a verseny elődöntőit és a döntőt is szerte Európában több millióan követik figyelemmel. Ami nem csak az énekes versenyzőknek jelent kiugrási lehetőséget, hanem minden induló ország erős médianyilvánosságot, bemutatkozási lehetőséget kap. A reklám pedig Magyarországnak sem ártana. Szomorú, hogy a köztévé vezetése és a döntéshozók nem látják az Eurovíziós Dalversenyben rejlő hatalmas lehetőségeket. Talán majd jövőre.

2010-05-28

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite