2019. április 25., csütörtök - Márk
Keresés a tartalomban
ItthonSzombaton kezdődik az Ökumenikusok ruhagyűjtési akciója

Szombaton kezdődik az Ökumenikusok ruhagyűjtési akciója


Idén is megrendezik az Adok-Kapok Napok elnevezésű ruhagyűjtési akciót az Ökumenikus Segélyszervezet javára, a biatorbágyi Premier Outletben szombattól május 9-ig várják a jó minőségű ruhákat, cipőket, sportszereket és játékokat.

ruhagyujtes


Gáncs Kristóf, a segélyszervezet kommunikációs igazgatója a csütörtöki sajtótájékoztatón elmondta: sokrétű intézményrendszerükben az esélyteremtésre és a felzárkóztatásra helyezik a hangsúlyt, s ennek fontos eszköze a ruházat is. Kiemelte, hogy azért tartják fontosnak a jó állapotú ruhák adományozását, mert a rossz ruházat nem a felzárkózást segíti, hanem a hátrányos helyzetet stabilizálja. Rámutatott: sok jó nemzetközi példa van a jótékonyság területén, de még van mit tanulnia Magyarországnak, főként a ruhagyűjtés tekintetében.


Az Ökumenikus Segélyszervezet olyan közösség, amelynek munkájában az önkéntesek és adományozók mellett a partnerek is nagy szerepet kapnak: 2013-ban a Premier Outlet segítségével sikerült nagyot előre lépni e téren is. Sikerült eljuttatni az üzenetet a minőség fontosságáról, s az emberek egyre inkább megértik, hogy ez az akció valóban esélyteremtő segítség és kultúrateremtő küldetés - fogalmazott.


Imre Csaba, a Premier Outlet igazgatója emlékeztetett: az Adok-Kapok Napokat 2013-ban rendezték meg első alkalommal, akkor 18 ezer, tavaly pedig már 40 ezer jó állapotú ruhát sikerült összegyűjteniük. Hozzátette: követve az adományozott ruhák sorsát, ellátogattak többek között a miskolci családok átmeneti otthonába. Kitért arra is, hogy a kezdeményezéshez tavaly már cégek is csatlakoztak, belső gyűjtést szerveztek, majd az adománypontba szállították a felajánlásokat.


Az összegyűjtött adományok az Ökumenikus Segélyszervezet segítségével átmeneti otthonokba, menedékházba és nélkülöző családokhoz kerülnek. A megunt, de jó állapotú ruhákat a Premier Outletben található adománygyűjtő pontban várják, a központ az adományozók segítségét kuponokkal köszöni meg. Az akció védnöke Dobó Kata színművész, idén pedig Wolf Kati énekes, a segélyszervezet önkéntese is csatlakozott a kezdeményezéshez.


Forrás: MTI/NÓGRÁD24

 

2015-04-23

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite