2019. május 24., péntek - Eszter
Keresés a tartalomban
SportSzombaton startol a Fehérszalag

Szombaton startol a Fehérszalag


A vízi megmérettetésen a félszáz évesnél idősebb hajók külön is megmérettetnek. A Fehérszalag - NJL Nagydíj, amely a Kékszalag főpróbája lesz.

 

kekszalag


Majd ezer indulóra számítanak a fehérszalag NJL Nagydíj verseny szervezői, amely hosszú évek után ismét megrendezésre kerül. A Magyar Vitorlás Szövetség főtitkára nem titkolta, hogy a fehérszalag egy egyedi, Európában egyedülálló vitorlás verseny lesz, hisz a klasszkius régi, félszázévesnél idősebb hajók is versenyezni fognak.


Hosszú évek kihagyása után június 19.-én startol a Fehérszalag- NJL - Nagydíj vitorlás verseny, amelyet Európában egyedüli programnak lehet tekinteni. A vízi megmérettetésen ugyanis a félszáz évesnél idősebb hajók külön is megmérettetnek.


Szoják Balázs a Magyar Vitorlás Szövetség főtitkára elmondta, hogy összesen 11 versenye van a Magyar Vitorlás Szövetségnek és céljuk, hogy a Fehérszalag is kiemelt verseny legyen a jövőben.


"Ez a verseny rendhagyó lesz, mert a klasszikus hajóknak is külön versenyt rendezünk. Ez azt elenti, hogy az 50 évnél idősebb hajók is megmérettetnek majd. Ilyen Európában sehol sincsen. Így a hajók iránt érdeklödők is testközelből megismerhetik ezen történelmi klasszikus hajókat" - tette hozzá.
A verseny főtámogatója, Nagy László szerint a fehérszalag jövője 4 évre biztosítva van és céljuk, hogy a vitrolázást minél több gyermekkel megszerettessék.


"Magunk is sportszerető emberek vagyunk. Ezen versennyel is szeretnénk elérni, hogy minél több fiatal ezt a sportot válassza. Ez nem egy úri sport, ez a sport mindenkinek elérhető" közölte.
A Magyar Vitrolás Szövetség versenyvezetője Kerekes Kázmér nagyon örül annak, hogy ismét van Fehérszalag - NJL Nagydíj, amely a Kékszalag főpróbája lesz.

 

2010-06-15

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite