2019. július 17., szerda - Endre, Elek
Keresés a tartalomban
NagyvilágSzombaton temetik a lengyel államfőt! Nemzeti gyásznap lesz április 17.

Szombaton temetik a lengyel államfőt! Nemzeti gyásznap lesz április 17.


KaczynskiA lengyel államfő és a repülőgép szerencsétlenség áldozatainak temetése akár kétnapos is lehet. Szombaton lesz az oroszországi repülőszerencsétlenségben elhunyt Lech Kaczynski lengyel elnök temetése. Radoslaw Sikorski külügyminiszter szerint Dmitrij Medvegyev orosz elnök is részt kíván venni lengyel kollégájának temetésén.

Elzbieta Jakubiak, a Jog és Igazságosság párt képviselője, az elhunyt államfő hivatalának volt vezetője nem zárta ki, hogy a temetési szertartás kétnapos lesz, azaz szombaton és vasárnap tartják meg. Végleges döntés azonban még nem született - mondta, mivel azzal meg akarják várni, hogy a Szmolenszk következtében bekövetkezett szerencsétlenség minden halálos áldozatát hazaszállítsák.


A Lech Kaczynski államfőt és számos más lengyel vezető személyiséget szállító Tu-154-es kormányrepülőgép szombat reggel zuhant le, alig 300 méternyire a szmolenszki Szevernij katonai repülőtér kifutópályájától. Kaczynski és kísérete az 1940-ben Szmolenszk környékén lemészárolt több mint 20 ezer lengyel tiszt és civil emlékére rendezett megemlékezésre tartott Katinyba, magánlátogatás keretében. Az elnöki hivatal és a miniszterelnöki iroda képviselői hétfőn tanácskoznak az áldozatok temetésének megszervezéséről - mondta el Jacek Sasin, az elnöki hivatal helyettes vezetője. Egy korábbi közlés szerint Lech Kaczynski elnök koporsóját már kedden nyilvánosan felravatalozzák.

2010-04-12

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite