2019. június 20., csütörtök - Rafael
Keresés a tartalomban
ItthonSzonda: minden szinten Fidesz

Szonda: minden szinten Fidesz


Nőtt a Fidesz előnye az MSZP-vel szemben mind az összes választókorú, mind a választáson való részvételüket biztosra ígérő és pártot választók körében a Szonda Ipsos közvélemény-kutatása szerint. A nagyobb városokban csaknem négyszer annyian szavaznának a Fideszre, mint az MSZP-re, és Budapesten is 48 százalékot tudhatnak maguk mögött a fiatal demokraták, míg a szocialisták mindössze 29 százalékot.

szegnar


A Fidesz erősödött, az MSZP és a Jobbik veszített az esélyeiből, az LMP a küszöb fölé hajrázta magát - derül ki a Szonda Ipsos szeptemberi felméréséből.


A biztos pártválasztók körében a Fidesz a júliusi és augusztusi 61 százalék után szeptemberre 64 százalékot ért el, míg az MSZP 18 százaléka 17-re fogyott. Ebben a körben míg a Jobbik a nyár utolsó hónapjában 15 százalékot mondhatott magáénak, az őszi első hónap már csak 12 százalékot hozott, míg az LMP ugyanebben a viszonylatban 4-ről 5 százalékra tornázta fel magát.


Az összes választó körében 38 százalékon áll a Fidesz, 11 százalékon a szocialisták, 6 százalékon a Jobbik és 3 százalékon az LMP, míg a bizonytalan szavazók aránya 40 százalék.
A 10 ezer lakosúnál nagyobb városokban a Fideszre csaknem négyszer annyian voksolhatnak, mint az MSZP-re és ötször többen, mint a Jobbikra. E településeken is nagy esélye van a jelenlegi polgármesterek újraválasztásának (47 százalék, szemben a leváltást szorgalmazó 35 százalékkal).


A közvélemény-kutató azt írja: a fővárosban minden bizonnyal a Fidesz nyeri a listás szavazást, de a biztos pártválasztók közötti támogatottsága (48 százalék) alapján korántsem biztos a közgyűlésben a többsége, de nem is elképzelhetetlen. A szocialisták két héttel a választások előtt 29 százalékot értek el, az LMP 12 százalékon, a Jobbik 10 százalékon állt a fővárosban.


Forrás: Népszabadság/HÍR PORT24

2010-09-29

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite