2019. május 21., kedd - Konstantin
Keresés a tartalomban
ItthonSzonda: még mindig utcahosszal vezet a Fidesz

Szonda: még mindig utcahosszal vezet a Fidesz


fidVeszített ugyan a szavazótáborából a Fidesz, de a biztos pártválasztók körében még mindig 61:18, az összes választó körében 37:12 százalékos arányban vezet a szocialistákhoz képest - derül ki a Szonda Ipsos adataiból. A közvélemény-kutató szerint a kormánypárt erejét annak a 3 millió választópolgárnak köszönheti, aki kitart a Fidesz mellett, és lendületük sem lankad, miközben a szocialisták nem képesek szimpatizánsokat csábítani magukhoz.


Kicsit meggyengült a nyári hónapokban a Fidesz és az LMP, az MSZP stagnált, a Jobbik pedig kezd magára találni - így foglalható össze a Szonda Ipsos a biztos pártválasztók körében mért eredménye.


E szerint ebben a körben a Fidesznek júliusra 61 százalékra csökkent az előző havi 63 százalékos támogatottsága, az MSZP-é 18 százalékon stagnált, a Jobbiké 12-ről 14 százalékra nőtt, igaz a radikális párt májusban még 16 százalékon állt, akárcsak az MSZP. Az LMP május óta havonta egy százalékot veszít, és most 4 százaléknyi biztos szavazót tudhat maga mögött.
Az összes választó 37 százaléka szavazna a fiatal demokratákra, a szocialistákra 12, a Jobbikra 9, az LMP-re 3 százalék, és 36 százalék a bizonytalanok aránya.


A közvélemény-kutató azt írja: úgy tűnik, a győzteshez való áramlás jelensége ezúttal sem igazán bizonyult tartósnak, a Fidesz júliusban csaknem annyi támogatót veszített, mint amennyit a választásokat követően újonnan magához vonzott. A kormánypárt erejét az a hárommillió választópolgár jelenti, aki folyamatosan kitart, és időközben a lendülete sem lankadt.
Az MSZP egyben tartja a választásokon mellé állt szavazókat, őket a vereség sem tántorította el a párttól, igaz, új szimpatizánsokra nem találtak a szocialisták.

 


Forrás: Népszabadság/HÍR PORT24

2010-08-04

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite