2019. július 18., csütörtök - Frigyes
Keresés a tartalomban
ItthonSzörnyű gázrobbanás Munkácson! Egy panel legfelső szintjét vitte le a detonáció

Szörnyű gázrobbanás Munkácson! Egy panel legfelső szintjét vitte le a detonáció


GázA környéken lakók is érezték a robbanást, a mentőegységek azonnal a helyszínre érkeztek, a romok átkutatása tart, egyelőre nincs hír halottakról.


Nagy erejű gázrobbanás történt szerda este a kárpátaljai Munkács egyik négyemeletes panelházában, amely gyakorlatilag lerombolta az épület legfelső szintjét és kitörte a környező házak ablakait; sérültekről, halálos áldozatról egyelőre nem tudnak a hatóságok.

A robbanás a negyedik emelet öt lakásának válaszfalait döntötte ki, a detonáció lökéshullámától betörtek a szomszédos panelházak ablakai, a földszinttől a legfelső emeletig. A helyszínre a robbanás után percek múlva kiérkező mentőegységek egyelőre nem erősítették meg, hogy a szerencsétlenségnek nincs halálos áldozata, mert még nem fejeződött be a romok átkutatása jelentette csütörtökön a munkácsi mukachevo.net internetes hírportál.

A híroldal beszámolója szerint a robbanás az egyik felújítás alatt lévő lakásban történt. A romok alól a katasztrófaelhárítók két lakót mentettek ki, de ők elutasították a kórházba szállítást, más sérültekről egyelőre nincs hír. A panelházból 68 lakót telepítettek ki, akiket egy helyi szállodában és rokonoknál helyeztek el.

A felrobbant épülettel szomszédos házak lakói a hírportálnak elmondták: a robbanás ereje akkora volt, hogy beleremegett a lakásuk, a lökéshullám elmozdította helyükről a közelben parkoló autókat.

 

Forrás: MTI/HÍR PORT24

2010-10-14

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite