2019. március 19., kedd - József
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeSzupergyors vezetékes internetet épít a Telekom a Salgótarjáni Járásban is

Szupergyors vezetékes internetet épít a Telekom a Salgótarjáni Járásban is

 

A Magyar Telekom korszerű szélessávú vezetékes távközlési hálózatot fejleszt a Salgótarjáni Járásban európai uniós támogatás felhasználásával - közölte a Magyar Telekom a Nógrád24.hu-val.

szupergyorsinternet

Képünk illusztráció!


A vállalat az Újgenerációs NGA és felhordó hálózatok fejlesztése elnevezésű pályázat keretében nyert el 768,51 millió forintnyi támogatást legalább 30Mbps sebességű vezetékes hálózat fejlesztésére. Az új hálózaton a Telekom szupergyors internetet, széles TV-csatorna választékot, több képernyős filmkölcsönzési lehetőséget, HD kép- és hangminőséget, valamint az interaktív tévézés lehetőségét nyújtja majd ügyfeleinek.


A fejlesztés az alábbi településeket érinti a Salgótarjáni Járásban: Bárna, Cered, Egyházasgerge, Etes, Ipolytarnóc, Karancsalja, Karancsberény, Karancskeszi, Karancslapujtő, Karancsság, Kisbárkány, Kishartyán, Litke, Lucfalva, Márkháza, Mátraszele, Mihálygerge, Nagybárkány, Nagykeresztúr, Ságújfalu, Salgótarján, Sámsonháza, Somoskőújfalu, Sóshartyán, Szilaspogony, Zabar.


A tervezés-engedélyeztetés folyamatát követően várhatóan június elején Cereden, Szilaspogonyban és Zabaron indulhat az építés első hulláma, majd szisztematikusan halad tovább a járásban. Az első településeken várhatóan jövő tavasszal lesz elérhető az új hálózat, a fejlesztés teljes egészében 2018 őszén fejeződhet be a járásban a tervek szerint. A fejlesztések eredményeképpen további közel 10 ezer háztartásban lesz elérhető a legalább 30 Mbps sebességű vezetékes internet a Salgótarjáni Járásban. A háztartásokat jellemzően Gigabit-képes optikai hálózat építésével éri el a Telekom. A munkálatokkal járó esetleges kellemetlenségekért a Telekom a lakók türelmét és elnézését kéri. A szolgáltató reményei szerint a munkálatok végeztével a javuló szolgáltatásminőség és az újonnan elérhető szolgáltatások kárpótolni fogják az itt lakókat.


És hogy mit is jelentenek pontosan ezek a fejlesztések az itt lakók számára? Elsősorban szupergyors internetet, ezáltal egyszerűbb kapcsolattartást, gyors és biztos kép- és videóletöltést és -megosztást. HD kép- és hangminőséget, rengeteg TV-csatornát, valamint több képernyőn is elérhető filmkölcsönzést. Új szolgáltatások válnak elérhetővé, így például már itt is használható lesz az interaktív tévézés számos már meglévő funkciója, mint például a megállítható és visszatekerhető élő adás, a programozható és egy gombnyomással rögzíthető műsorok, a digitális műsorújság, a Videotéka, vagy a tévé képernyőjén elérhető változatos online alkalmazások.


NÓGRÁD24

 

 

2017-05-24

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite