2019. május 25., szombat - Orbán
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeSzuperlabor épült a salgótarjáni Bolyai gimnáziumban

Szuperlabor épült a salgótarjáni Bolyai gimnáziumban


Mintegy háromszázmillió forintos európai uniós támogatással tíz oktatási intézményt kiszolgáló természettudományos labor épült a salgótarjáni Bolyai János gimnáziumban - közölte a projekt menedzsere csütörtökön az MTI-vel.

Bolyai János gimnázium


Mesterné Fancsik Györgyi tájékoztatása szerint az új labor hat városi és négy környékbeli oktatási intézmény tanulóinak segít a természettudományi pályára való felkészülésben.


Hozzátette, hogy Salgótarján önkormányzata és a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ együttműködésében indították el a természettudományos oktatás módszertanának és eszközrendszerének megújítását célzó fejlesztést, az építési munkálatokat a héten fejezték be. A projektmenedzser elmondta: a beruházás keretében kialakítottak két, egymástól elválasztható, 20-20 ember befogadására alkalmas laborhelyiséget, ahol az asztalokat a tanulói kísérletekhez megfelelő csatlakozókkal, megvilágítással, s vizesblokkal látták el. Kialakítottak továbbá egy tanári szobát, egy vegyszerraktárat, egy előkészítő és egy veszélyeshulladék-gyűjtő helyiséget. A laborban az oktatást egyebek mellett interaktív táblaszett, mikrofon- és hangosítórendszer, HD-kamera, 3D-s szemüvegek segítik.


Mesterné Fancsik Györgyi kitért arra, hogy jelenleg a laboreszközök és a vegyszerek beszerzése zajlik, a korszerű laboratóriumot a diákok várhatóan januárban vehetik birtokba. Salgótarján általános iskoláinak tanulói mellett azt a kazári, az etesi, a ceredi és a karancslapujtői diákok évente 300 órában használhatják.


A Bolyai János Gimnázium és Szakközépiskola igazgatója, Pálfalvai Zoltán elmondta: a program szervezői és a labormunkába bekapcsolódó iskolák vezetői az oktatási bázistól a környezettudatos szemlélet erősítését, továbbá a pályaválasztásban a természettudományos fakultás népszerűbbé válását, illetve a választható szakok presztízsnövekedését várják.

 

Forrás: MTII/HÍR PORT24

 

2013-11-30

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite