2019. május 23., csütörtök - Dezső
Keresés a tartalomban
SportTalmácsi a Superbike-ban tesztel

Talmácsi a Superbike-ban tesztel


Talmácsi Gábor2Talmácsi Gábor a Superbike-világbajnokságon induló Pedercini Team és a Kawasaki-gyár meghívására Malajziában tesztel. A csapat beszámolója szerint a "minden kötelezettség nélküli" gyakorláson a 29 éves Talmácsi - aki 2007-ben világbajnok volt a gyorsaságimotoros-világbajnokság 125 kcm-es kategóriájában - egy Kawasaki ZX10-es versenymotort próbálhat ki.


A 2011-es idényben is Kawasaki motorral induló Pedercini csapat mellett ott lesz a teszten a gyár teljes versenymérnöki gárdája is, melynek tagjai nagyon "kíváncsiak" a világbajnok motoros szakmai véleményére.


"A 2010-es szezon végén a folytatást a gyorsasági vb-sorozatban terveztem, azonban az időközben bekövetkezett fordulatok miatt nem határolom el magamat a Superbike-világbajnokságon történő indulás lehetőségétől sem" - fogalmazott Talmácsi. "Egyelőre még nem tudok konkrétumokkal szolgálni az idei folytatást illetően, de ahhoz, hogy dönteni tudjak, mindenképpen fontosnak tartom, hogy kipróbáljak egy Superbike motort is. Mindenre nyitott vagyok."


A magyar motoros elmondta, hogy a teszt semmiféle kötelezettséggel nem jár, viszont nagy mértékben hozzájárul a téli motoros edzésekhez, amivel fenn tudja tartani a kondícióját. "Korábban még nem volt alkalmam kipróbálni ezt a típust, így a teszten újabb tapasztalatokkal gazdagodhatok" - tette hozzá. "Ezeknek a motoroknak az ereje hasonló a GP kategóriában használtakhoz, teljesítményük 200 lóerő feletti és az egyenesekben több mint 300 km/órás végsebességet érnek el."


A Superbike versenysorozat a gyorsasági vb-t követően a második legnézettebb bajnokság a motorsportban, népszerűsége egyre inkább növekszik. Világszerte 97 tv-társaságnak köszönhetően 175 országban tudják nyomon követni a superbike-vb történéseit. Számos ismert versenyző neve fémjelzi a sorozatot, melyek között több világhírű pilóta is van. Max Biaggi mellett Checa, Melandri, Toseland, Vermeulen, Guintoli, Rolfo is úgy döntött, hogy kipróbálja magát a superbike-ban. Roberto Rolfo tavaly még Talmácsi ellenfeleként a Moto2 kategóriában szerepelt, 2011-ben pedig már a Team Pedercini színeiben áll rajthoz a superbike vb-n.


Talmácsi az idén a Moto2-ben hatodik lett a Speed Up csapattal. Az Antonio Banderas érdekeltségébe tartozó Jack and Jones istállóval november közepén állapodott meg a közös munkáról, egy héttel azután, hogy bejelentette szakítását menedzserével, Stefano Favaróval. A csapat december elsején azonban bejelentette, hogy visszalép az idei vb-sorozattól.

 

Forrás: MTI/HÍR PORT24

2011-01-03

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite