2018. november 17., szombat - Hortenzia, Gergő
Keresés a tartalomban
SportTalmának továbbra sincs csapata, de bízik a folytatásban

Talmának továbbra sincs csapata, de bízik a folytatásban


Talmácsi GáborMég mindig nincs csapata Talmácsi Gábornak; a magyar versenyző, aki tavaly a gyorsaságimotoros-világbajnokság Moto2-es kategóriájában szerepelt, azt mondta az MTI-nek, megítélése szerint még van lehetősége arra, hogy induljon a március végén kezdődő vb-sorozatban.


"Úgy gondolom, ötven-ötven százalék az esélyem arra, hogy az idén indulni tudjak a világbajnokságon és arra is, hogy nem" - fogalmazott a 29 esztendős Talmácsi, aki 2007-ben világbajnok volt a 125 kcm-esek között.
"A háttérben folyamatosan zajlanak az egyeztetések. Jelenleg elérkeztünk arra a szintre, hogy már nem rajtam múlik a döntés, hanem a másik félen."

Talmácsi szerint nem tőlük függött, hogy nem sikerült időben csapatot találnia:
"Már a tavalyi idény végén megkezdődtek a szerződések aláírásai, hogy melyik versenyző, hol folytatja 2011-ben" - nyilatkozott a magyar motoros. "Nekem is aláírt szerződésem volt, de a csapatom váratlanul visszalépett az indulástól, így kezdődhetett minden elölről. A helyzet annyiból volt nehezebb, hogy addigra már az istállók zöme leszerződött és csupán egy-két üresedés van/volt, ahol viszont elég komoly összeg befizetése a feltétel."

A világbajnok motoros azt mondta, hogy szeretne az idén is versenyezni:
"De nem mindenáron!" - tette hozzá. "A Moto2-ben igazából túl nagy különbségek nincsenek a motorok között, de fontos, hogy minden feltétel adott legyen - összeszokott csapat, tapasztalt szakember gárda, megfelelő technikai háttér -, hogy csak a versenyzésre koncentrálhassak, mert csak így tudom kihozni magamból a maximumot."

Talmácsi tavaly a Moto2-ben hatodik lett a Speed Up csapattal. A világszerte jól ismert spanyol filmszínész, Antonio Banderas érdekeltségébe tartozó Jack and Jones istállóval november közepén állapodott meg a közös munkáról, egy héttel azután, hogy bejelentette szakítását menedzserével, Stefano Favaróval. A csapat december elsején azonban közölte, hogy visszalép az idei vb-sorozattól.

A 18 futamos világbajnokság március 20-án rajtol Katarban.


Forrás: MTI/HÍR PORT24

 

2011-02-25

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite