2019. március 23., szombat - Beáta
Keresés a tartalomban
ItthonTámad az influenza: 19 beteg került lélegeztetőgépre

Támad az influenza: 19 beteg került lélegeztetőgépre


influenzaEgy hét alatt másfélszeresére növekedett az influenzaszerű megbetegedések és az emiatt kórházba utaltak száma. Budapesten, Jász-Nagykun-Szolnok és Pest megyében már helyi járványok is kialakultak - közölte honlapján az Országos Epidemiológiai Központ.


A második héten megerősített 42 új esettel a 2009-es pandémiás (H1N1) influenzavírus okozta pozitív minták száma 69-re nőtt.
Az év második hetében az országban mintegy 18 400 ember fordult orvoshoz influenzaszerű tünetekkel, amely másfélszerese az előző hetinek. Összesen 69 ember kórházi ápolása vált szükségessé influenza, illetve influenzaszerű megbetegedés miatt - írták a kórházi influenza-jelentőszolgálat adataira hivatkozva. Közülük huszonhárom új beteg részesült intenzív ellátásban és 19 páciensnél volt szükség gépi lélegeztetésre. Két kivétellel valamennyi intenzív ellátást igénylő beteg felnőtt volt - tették hozzá.


Somogy és Tolna megye kivételével az ország valamennyi közigazgatási területén emelkedett az influenzaszerű megbetegedés miatt orvoshoz fordulók száma az első héthez képest. A megbetegedések gyakorisága Pest megyében volt a legmagasabb.


Az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálathoz (ÁNTSZ) öt, "közösséget érintő légúti járványról" érkezett jelentés, a fővárosból, Jász-Nagykun-Szolnok és Pest megyéből. A járványok közül négy általános iskolában, egy javító-nevelő intézetben fordult elő. A mintavételek eredménye alapján január 18-ig három járványban igazolták az influenza A(H1N1)2009 vírus szerepét.

 

Forrás: MTI/HÍR PORT24

2011-01-19

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite