2020. június 1., hétfő - Tünde
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeTámogatásért cserébe eredményt vár az önkormányzat

Támogatásért cserébe eredményt vár az önkormányzat

sajtĂłtájĂ©koztatĂłSalgótarján városában nagy port vert fel a sport támogatások átstrukturálása. Erről és a közgyűlésen történtekről tartott sajtótájékoztatót a FIDESZ frakciója.

 

Turcsány László képviselő maga is sportember. A sajtótájékoztatón elmondta, hogy a döntés értelmében Salgótarján város által adott támogatások teljesítményorientáltakká váltak. Ha egy ilyen nehéz helyzetű önkormányzat jelentős összeggel támogat egy sportágat, akkor eredményt is várnak - mondta a képviselő. Fontos, hogy a sport támogatása az utánpótlás nevelés felé tolódjon el. A gyermekek esetében a tömegsport egyfajta prevencióként is értékelhető, hiszen a mozgás által a fiatal kiszakad a számítógép világából, de megelőzhető általa a droghasználat is. A rendszeresen sportoló fiatalok megtanulják a fegyelmet, a kitartást, rendszerességre nevelődnek. A fiatalok kitermelik maguk közül azt a néhány kimagaslóan tehetségest, aki valóban az élvonalban tud eredményeket elérni, a többiek pedig egészségesen nevelődnek.


A képviselő kitért a kosárlabda csapatra is. Az SKSE kosárlabda csapata 29 millió Ft-os támogatást kap, ha nyer, ha veszít. Ha 100%-os a teljesítménye megkapja ezt az összeget. Ha nem, akkor az új finanszírozási mód szerint 19,5 millió Ft-ot kaphat a csapat.


Kiemelte, hogy a kapott támogatást bármelyik sportág kezelje a megfelelő alázattal, hiszen az önkormányzatnak nem kötelező feladata a sportot támogatni, de mégis megteszi a város, hiszen tudják ennek a területnek a kiemelkedő fontososságát. Ezért elvárható mindenkitől, hogy maximális teljesítmény legyen a támogatás mögött, hiszen ma Magyarországon nincs olyan támogató, aki ne kötné feltételekhez a segítségét.

Fenyvesi Gábor a párt frakcióvezetője sajtótájékoztatóján a polgármesteri gépkocsi cseréjére tért ki. Hangsúlyozta, hogy mikor 2006-ban átvették a város vezetését nem cserélték le a használt autókat, hanem továbbra is azokkal jártak. Az ominózus gépjármű azonban megbízhatatlanná vált az idők során. Sokszor volt műszaki meghibásodása, amelyek javítása több százezres tétel volt az önkormányzat számára. A legutolsó alkalommal pedig a polgármester szállítása közben máig érthetetlen okokból vált irányíthatatlanná a gépkocsi és csak a sofőr rutinján múlott, hogy nem következett be tragédia az autópályán. Az önkormányzatnak garantálni kell a polgármester biztonságát - hangsúlyozta a frakcióvezető. Ehhez pedig a 6 éves, sok tízezer kilométert futott autó cseréje szükségessé vált.


A hivatal ebben az évben betervezett egy gépjármű cserét. Ezt az összeget csoportosították át, ebből cserélik le a polgármester autóját.

 

A témához kapcsolódó cikkeink:


Nem látszik semmi munkahelyteremtő kezdeményezés a városban>>>


Veszélyben a kosárlabda élsport Salgótarjánban>>>

 

nograd24.hu

 

2010-10-28

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite