2019. július 19., péntek - Emília
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeTámogatást kapnak a Nógrád megyei cégek!

Támogatást kapnak a Nógrád megyei cégek!


Nógrád, Heves és Borsod-Abaúj-Zemplén megyében 23 induló és fejlődő klaszter működését támogatja 1,13 milliárd forinttal az Észak-Magyarországi Regionális Fejlesztési Tanács - jelentette be Becsó Zsolt, a testület elnöke szerdán Salgótarjánban.

Bombardier

Az Új Széchenyi Terv keretében februárban meghirdetett pályázat célja a vállalkozások közötti együttműködések előremozdítása, a klaszterek versenyképességének növelése, közös beruházások támogatása volt emlékeztetett az elnök.

Vállalati együttműködés keretében legalább három mikro- vagy kisvállalkozás közös beruházására lehetett pályázni, induló klasztereknél a menedzsment-tevékenység volt támogatható, a fejlődő klaszterek esetében pedig komplex projektek megvalósítására volt lehetőség - tette hozzá.

A régióból 32 pályázat érkezett, ezekből 23 részesült összesen 1 milliárd 133 millió forintos támogatásban.

Becsó Zsolt elmondta: a 23 pályázat csaknem 200 céget érint, a legtöbb, 10 darab nyertes projekt Miskolcon valósul majd meg. Egerhez öt pályázat kapcsolódik, Gyöngyöshöz, Heveshez kettő-kettő, Szerencshez, Tiszaújvároshoz, Felsőzsolcához, Salgótarjánhoz egy-egy.

A salgótarjáni nyertes egy energetikai gép-, acélszerkezetgyártó és mechatronikai beszállító klaszter, amelyben 20 cég jelenik meg.

Köztük például a Wamsler SE, a Bombardier, a Delphi, az Eglo, vagy az SVG 2000 Vegyipari Gépgyár valamint a Bátonyterenyei Fűtőber Kft.

Egy visszaadott pályázatról még születhet kedvező döntés a tisztázandó kérdések után, itt egy szécsényi központú vízügyi klaszterről van szó - közölte az elnök.

Becsó Zsolt - aki egyben a Nógrád megyei önkormányzat elnöke - hozzátette: több tucat Nógrád megyei vállalkozás kapcsolódott valamelyik klaszterszervezethez, elsősorban Nyugat-Nógrádból.

Az elnök közölte: mivel ez láthatóan sikeres kiírás volt, és a régióból vannak további érdeklődések, egy másik keretösszeggel várhatóan ismét meghirdetik majd a pályázatot.

 

Forrás: MTI / HÍR PORT 24

 

2011-09-14

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite