2019. július 21., - Dániel
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeTanévkezdés Nógrád megyében - VIDEÓ

Tanévkezdés Nógrád megyében - VIDEÓ


A rendőrök idén is kiemelt figyelmet fordítanak a balesetmentes közlekedésre és az iskolásokra - közölte Nógrád24.hu-val a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

becsengettek2017

Fotó: police.hu


Véget ért a vakáció, ezért a rendőrség és a polgárőrség munkatársai az iskolakezdés időszakában - a korábbi éveknek megfelelően - a reggeli, valamint a délutáni időszakban a forgalmas helyeken, kereszteződésekben lévő iskolák környékén teljesítenek szolgálatot. A demonstratív jelenlét célja a gyermekek biztonságos közlekedésének elősegítése és a balesetek megelőzése. A rendőrök szükség esetén irányítják a forgalmat, felhívják a figyelmet a megállási és várakozási tilalmakra. Ellenőrzik azt is, hogy a gépjárművel érkező gyermekek az életkoruknak megfelelő gyermekülésben, ülésmagasítón utaznak és felnőtt kísérőik használják-e a biztonsági övet.


Az új tanévben is tovább folytatódnak a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság bűnmegelőzési programjai. Az OviZsaru program keretében megkötött együttműködési megállapodások alapján a rendőrök tizenöt megyei óvodában tartanak foglalkozásokat az idei tanévben, a D.A.D.A. program hat általános iskolában, míg az ELLEN-SZER program két középiskolában folytatódik. A megye öt középiskolájában lesz jelen iskolai bűnmegelőzési tanácsadó, valamint - az illetékes rendőrkapitányságokon dolgozó - drogprevenciós összekötők segítik a pedagógusok munkáját és válaszolnak a szülők kérdéseire.
A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Balesetmegelőzési Bizottsága a tanévkezdésre való tekintettel „Becsengettek" elnevezésű kiadványával hívja fel a megváltozott közlekedési helyzetekre a szülők és a gépjárművezetők figyelmét. Az első osztályosok részére pedig az Országos Rendőr-főkapitányság - Országos Balesetmegelőzési Bizottsága által kiadott „Iskolás lettem" című foglalkoztató füzettel segítenek közlekedési ismereteket szerezni.


Forrás: POLICE

2017-09-01

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite