2019. július 16., kedd - Valter
Keresés a tartalomban
ItthonTanúként hallgatták ki Draskovics Tibor volt pénzügyminisztert

Tanúként hallgatták ki Draskovics Tibor volt pénzügyminisztert

Tanúként hallgatta ki az ügyészség Draskovics Tibor volt pénzügyminisztert és Karl Imre volt szocialista országgyűlési képviselőt - értesült az MTI-Hírcentrum. A gyanú szerint a Paksi Atomerőmű 48 millió forintot fizetett ki egy értéktelen tanulmányért; a megbízás aláírása idején Draskovics Tibor a tulajdonos Magyar Villamos Művek (MVM) igazgatóságának elnöke, míg Karl Imre a testület tagja volt.

draskovicstibor

A Paksi Atomerőmű a reaktorbővítés lehetőségeiről rendelt meg tanulmányt 2008-ban az Esplanade Hungary Tanácsadó Kft.-től - hangzott el az MR1-Kossuth Rádió Déli Krónika című műsorában hétfőn. A gyanú szerint a dokumentumot, amiért az atomerőmű 48 millió forintot fizetett ki, részben korábbi, a Magyar Tudományos Akadémia és a Központi Fizikai Kutató Intézet munkatársai által készített anyagokból ollózták össze.

Az ügyben július elsején különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezeléssel gyanúsították meg Molnár Lászlót, a Paksi Atomerőmű vezérigazgató-helyettesét, aki 2008 februárjában aláírta a megbízási szerződést és igazolta a teljesítést.

A megbízást elnyerő Esplanade Kft. székhelye ugyanabban az Andrássy úti házban van, ahová az Esplanade Real Estate Ingatlanforgalmazó Kft., az FTC korábbi tulajdonosa van bejelentve és a cég vezetése is közös - tudta meg az MTI-Hírcentrum.
Az MVM mindenben együttműködik a rendőrséggel, az Esplanade Kft. későbbre ígért tájékoztatást.

Az MTI-Hírcentrum értesülései szerint a Nemzeti Nyomozó Iroda az MVM további 10 szerződését is vizsgálja. Ezekben az ügyekben jogsegélykérelemmel fordultak több külföldi hatósághoz.

 

Forrás: MTI / HÍR PORT 24

Fotó: nol.hu

 

2011-08-08

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite