2019. május 20., hétfő - Bernát, Felícia
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeTapolczai: ne féljenek a fogyatékkal élőktől a munkaadók!

Tapolczai: ne féljenek a fogyatékkal élőktől a munkaadók!


A munkaadóknak sem kell félniük a fogyatékos emberektől, hanem meg kell teremteni a feltételeket ahhoz, hogy saját „anyanyelvükön" érintkezhessenek a külvilággal - jelentett ki Tapolczai Gergely (Fidesz) országgyűlési képviselő, a Siketek és Nagyothallók Országos Szövetsége (Sinosz) elnökségi tagja kedden a Párbeszéd - Partnerségben Salgótarjánnal című konferencián a nógrádi megyeszékhelyen.

Tapolczai Gergely


A közigazgatás és a társadalmi szervezetek közötti partnerségi hálók kialakulását, a meglévő kapcsolatok szorosabbá fűzését célozta meg az a program, amelyhez húszmillió forint EU-támogatást nyert Salgótarján önkormányzata a Sinosszal közösen. Tóthné Kerekes Andrea, a projekt vezetője az MTI-nek elmondta: harminc önkéntest és legalább tíz új partnerszervezetet szeretnének bevonni a civil szervezetek, a vállalkozók és a közigazgatás képviselőinek együttműködésbe. Hozzátette: általuk és a jó gyakorlatokon keresztül a munkavállalók, az ügyfelek és a lakosság széles rétegében szeretnék növelni a fogyatékkal élők iránti „befogadókészséget".


A konferencián Székyné Sztrémi Melinda (Fidesz), Salgótarján polgármestere közölte: a fogyatékkal élők és a fiatalok helyzetének javításához olyan pályázatokra van szükség, amelyeknek érzékelhető a társadalmi hatásuk. Megjegyezte: önkormányzatuk jó kapcsolatot tart fenn a Salgótarjánban több mint kétszáz szervezet munkáját összehangoló civil kerekasztallal, és a fogyatékosok problémáit rajtuk keresztül is szeretnék megismertetni a város lakóival.


Tapolczai Gergely kiemelte: a fogyatékkal élők társadalmi integrációját a munka világába kerülésükkel lehet legjobban segíteni. Hozzátette: a munkaadóknak sem kell félniük tőlük, hanem meg kell teremteniük a kétnyelvűséget, hogy saját „anyanyelvükön" érintkezhessenek a külvilággal. A képviselő az MTI-nek hozzátette: a Sinosz - a salgótarjáni közös projekt mellett - országos videós jeltolmácsolási rendszert épít ki, kutatja, egységesíti, valamint oktatja a jelnyelvet, és ehhez 800 millió forint támogatást nyert el.


Forrás: MTI/NÓGRÁD24

 

2014-03-25

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite