2019. március 22., péntek - Benedek
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeTarján Kupa országúti kerékpáros mezőnyverseny

KERÉKPÁR VII. Tarján Kupa országúti kerékpáros mezőnyverseny

Az Amatőr Kupa idei tizenegyedik fordulójaként ismét Salgótarjánba várják a hazai országúti kerékpáros mezőnyt július 29-én, vasárnap. Az immáron hetedik alkalommal megrendezendő Tarján Kupa a megszokott, 26,7 kilométer hosszú, Salgótarján - Mátraszele - Kazár - Salgótarján körön zajlik majd.

Tarján Kupa

A Salgótarjáni HKE rendezvényén újfent a nógrádi megyeszékhely városközpontja lesz a centrum, a felnőtt férfiaknak és nőknek három, míg az utánpótlás-korosztályoknak és a senior kategóriáknak egy kört kell megtenni a fenti nyomvonalon. Szintén az egy körös futamra várják a szervezők azokat a vállalkozó szellemű hobbi kerékpárosokat is, akik úgy döntenek, kipróbálják magukat a Tarján Kupa pályáján.

Az eseménnyel kapcsolatban túlzás nélkül kijelenthető, hogy aszfaltminőségben a magyar versenyek átlagától jobb minőségű nyomvonalon zajlik majd, az előző évek időeredményei alapján a győztesnek 40 km/h átlagsebességet kell produkálnia. A szervezők az eddigiekben megszokott rendezési színvonalat szeretnék biztosítani a résztvevők számára, így az idei évben is mintegy 100 rendező segíti a verseny sikeres lebonyolítását a rendező egyesület, a rendőrség és a polgárőrség, valamint a kísérő motorosok részéről. A gyors és pontos eredményhirdetés érdekében idén is az eddigiekben hiba nélkül működő elektronikus rendszert élvezhetik a résztvevők, a dobogósok pedig a megszokott ajándékcsomagokkal gazdagodnak majd. A felfrissülésről az eseményen az EthicSport és a Haas gondoskodik, a VII. Tarján Kupa legfőbb támogatója - az előző évekhez hasonlóan - ezúttal is Salgótarján Megyei Jogú Város Önkormányzata. A verseny kísérőeseményeként a Samsung „Smart Sport a Gyermekekért" kampánya is Salgótarjánba is érkezik, ahol az egészséges, sportolással teli életmódra hívják majd fel a figyelmet és egyben játékra is invitálják majd a résztvevőket.

A verseny vasárnap 11 órakor rajtol majd Salgótarján városközpontjából, ahova várhatóan 11:40, majd 12:20 környékén ér vissza az élboly, a befutó 13:00 után egy-két perccel várható. A élen állók Mátraszelén 11:15, 11:55 és 12:35 magasságában, míg Kazáron 11:20, 12:00 és 12:40 körül haladnak majd át. Részletes információk a rendező egyesület honlapján, a www.salgotarjanihke.hu oldalon érhetőek el.

Kéri István

 

HÍR PORT24

 

 

2012-07-25

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite