2019. június 16., - Jusztin
Keresés a tartalomban
ItthonTárki: minden harmadik magyar felnőtt idegenellenes

Tárki: minden harmadik magyar felnőtt idegenellenes


Minden harmadik magyar felnőtt ellenzi, hogy Magyarország beengedjen menedékkérőket, és maga sem tervez migrációt; minden tízedik magyar szándékozik külföldre költözni, és egyben támogatja a menedékkérők befogadását - derült ki a Tárki Társadalomkutatási Intézet elemzéséből.

rasszizmus


A Tárki 2012 márciusában végzett kutatása szerint a felnőtt lakosság harmada tekinthető olyannak, aki senkit nem engedne be az országba, és maga sem tervezi, hogy elmenne Magyarországról. A lakosság tizede menne külföldre, de be is engednék a Magyarországra igyekvőket - olvasható az MTI-hez kedden eljuttatott tájékoztatóban.


Közölték, hogy az idei értékek lényegében megegyeznek a tavalyiakkal: 2011-ben az országba menekültet be nem engedő és migrálni se akaró csoport aránya ugyanis 29 százalék, míg a migránsokat befogadó és külföldre költözést egyaránt fontolgató típus aránya 12 százalék volt. Rámutattak, hogy egymáshoz képest a két típus aránya nagyon eltér a 35 év alattiak között: a fiatal felnőttek körében jellemzőbb a beengedő és migráló típus, mint annak ellentéte; a teljes népességben azonban a nem mobil és nem toleráns típus képviselői vannak jóval többen.

ezo_banner

HIRDETÉS


Társadalmi összetételüket vizsgálva azt látni, hogy a fiatal idegenellenes és költözni sem szándékozó jellemzően a fiatal középkorú korosztályba tartozik, szakmunkásképzőt végzett alkalmazott, és viszonylag ritkábban internetezik. Ezzel szemben a fiatal beengedő és migráló a legfiatalabbak közé tartozik, tanuló, és gyakran internetezik - írták.

 

Forrás: MTI/HÍR PORT24

2012-06-12

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite