2019. május 23., csütörtök - Dezső
Keresés a tartalomban
ItthonTarlós: a szigorítást karcsúsításnak értelmezni IQ-probléma

Tarlós: a szigorítást karcsúsításnak értelmezni IQ-probléma


Egy szűk létszámú grémium felügyelné a BKV-t, ezt karcsúsításnak értelmezni IQ-probléma - jelentette ki a köztévében a Fidesz-KDNP főpolgármester-jelöltje, aki szerint a hangsúly azon van, hogy szigorítaná a cég felügyeletét.

Tarlós István


A BKV-t nem karcsúsítani akarja, hanem szigorítani a közlekedési vállalat felügyeletét. A cég felügyeletét egy szűk létszámú grémium látná el, ez valóban nem kerül sokba, de ha ezt valaki karcsúsításnak gondolja, az IQ-probléma - jelentette ki Tarlós István, a Fidesz-KDNP főpolgármester-jelöltje a Magyar Televízió Ma reggel című műsorában.


A politikus szerint ezer autóbuszt kellene vásárolni, csakhogy a BKV-nak 400 milliárd forintos külső és belső adóssága van, ezért a kiszervezés irányába kellene elmozdulni.


Leszögezte: a buszvezetők érdekeit senki nem veszélyezteti, attól nem kell kevesebb buszvezető, hogy kevesebb új buszt vásárol a társaság. A buszos szakszervezetek azért állítják ennek az ellenkezőjét, mert a saját érdekeiket féltik.


Arra a felvetésre, hogy nemrég azt nyilatkozta, együtt dolgozna Atkári Jánossal, a szabad demokrata politikus pedig mégis hosszú ideig Demszky Gábor főpolgármester legfőbb bizalmasa volt, Tarlós azt válaszolta: Atkárinak nem az a fő ismérve, hogy Demszky bizalmasa, hanem az, hogy kiváló szakember. Szakértelmét nem szeretné nélkülözni ebben a nehéz helyzetben, határozottan igényt tart rá - tette egyértelművé.


Hangsúlyozta: Atkári olyan főtanácsadó lehet, aki kézzelfogható munkát is végez majd a pénzéért.

 

Forrás: MTI/HÍR PORT24

 

 

2010-09-14

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite