2019. augusztus 23., péntek - Bence
Keresés a tartalomban
ItthonTarlós: támogatás nélkül csődbe mehet Budapest

Tarlós: támogatás nélkül csődbe mehet Budapest


Tarlós István001A kérdés az, hogy az NFÜ mennyi pénzt hajlandó adni a budapesti fejlesztésekre. Ha nem lesz elegendő támogatás, akkor a főpolgármester szerint a város csődbe is mehet.


A főpolgármester szerint az önkormányzati ciklus sikeressége szempontjából a legfontosabb kérdés az, hogy a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség (NFÜ) mennyi pénzt hajlandó adni a budapesti fejlesztésekre.


Tarlós István a Magyar Hírlapban megjelent egész oldalas interjúban arról is beszélt: ha az NFÜ nem fogja intenzíven és mihamarabb támogatni a metróépítést, a járműcsere-programot és a többi fejlesztést, akkor az új városvezetésre szakad az elődeik "összes bűne", és a várost borzasztó károk érhetik. Arra a kérdésre, ezzel a kijelentésével mire gondol, Tarlós István azt mondta: Budapest csődbe mehet.


A főpolgármester az önkormányzati rendszer tervezett átalakításáról szólva úgy vélte: az nagyon veszélyes dolog. Arra mutatott rá, könnyen lehet, hogy az új, kétszáz fős parlamentben soha többet nem lesz senkinek kétharmados többsége, hogy azt megváltoztassa. Úgy fogalmazott: ha most néhány megalomán, elvakult ember személyes indulata oda vezet, hogy a főváros egészének érdekei sérülnek, és egy, a mostaninál rosszabb önkormányzati törvény születik, akkor sokáig nem lehet majd megváltoztatni. Hozzáfűzte: az maga lesz az anarchizmus.


A Fidesz-KDNP támogatásával megválasztott Tarlós István a politikai stílusára utaló kérdésre azt mondta: ő másként politizál, mint az őt támogató politikai közösség nagyobb része. Hozzátette: aki leginkább megérti ezt, az éppen Orbán Viktor miniszterelnök. Mint fogalmazott, "nem véletlenül nyertük meg Budapestet".

 

Forrás: Magyar Hírlap/MTI/HÍR PORT24

2011-04-26

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite