2019. május 23., csütörtök - Dezső
Keresés a tartalomban
ItthonTarlós István bízik a BKV-ügy megoldódásában

Tarlós István bízik a BKV-ügy megoldódásában


Bízik a magyar miniszterelnökben és a magyar kormányban, ezért bízik a BKV-ügy megoldódásában is Tarlós István főpolgármester, aki erről szerdai sajtótájékoztatóján beszélt.

Tarlós István001


A városvezető szavai szerint azért tett eleget a fővárosi Fidesz-KDNP frakció közgyűlés elhalasztására vonatkozó keddi kérésének, mert a teljes vitaanyag olyan tényszerű megállapításokat is tartalmazott, amelyekről korai lett volna még dönteni. Szólt arról is: ha a főváros minisztertől kap tárgyalási ajánlatot, akkor nem hárítja el, de megállapodni csak a miniszterelnökkel lehet és vele is kíván.


Tarlós István kijelentette: azt szeretné, ha az Alstom-ügy után azt a súlyos problémát is meg tudnának oldani, hogy mi lesz a BKV-val. „Nem a felturbózott, habosított, sajtó előtti vitákban látom a lényeget, azt hiszem ez többek részletéről csak díszlet, kommunikációs arzenál" - szögezte le a főpolgármester. Mint mondta, az elmúlt napok történéseit figyelve feltűnt neki, hogy a Fidesz parlamenti frakcióvezetője, majd a miniszterelnök is úgy nyilatkozott, hogy a fővárosnak meg kell oldania a BKV problémáját. A frakcióvezető súlyos megtakarítást javasolt, a miniszterelnök pedig a leggazdagabb régiónak nevezte a térséget - tette hozzá.


Megjegyezte: ebből azt a következtetést vonja le, hogy nem a viták, vagy ha úgy tetszik konfrontációk miatt hezitál még a kormány a segítséggel, hanem „nagy valószínűséggel valami egyelőre ismeretlen okból azt hihetik, hogy a fővárosnál komoly átcsoportosítható pénzfeleslegnek kell lennie". A városvezető ennek kapcsán úgy fogalmazott: „az ország nehéz helyzetének figyelembe vételével egy ilyen gyanú lelkileg érthetően nem dobja fel miniszterelnököt".


Kitért arra is, Magyarország nehéz helyzetben van, „sokan összefogtak ellenünk", ezért ha lesz „értelmes" egyeztetés a BKV-ügyében, akkor a fővárosi delegáció élén részt fog venni rajta. Hangsúlyozta: egyetlen dolog számít most, hogy „feketén-fehéren" kiderüljön a miniszterelnök számára, hogy távolról sincsenek tartalékok, eldugott források Budapesten. Tarlós István azt is elmondta: ha a kormánnyal létrejön a megegyezés, akkor a főváros képes biztosítani a január végén visszafizetendő adósság-kontingenst, és „akkor nyerünk körülbelül újabb 1-1,5 hónapot".

 

Forrás: MTI/HÍR PORT24

 

 

2012-01-11

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite