2019. május 21., kedd - Konstantin
Keresés a tartalomban
ItthonTarlós István szerint október végén lesz döntés a Vidám Parkról

Tarlós István szerint október végén lesz döntés a Vidám Parkról


Október 31-én lesz döntés a Vidám Park további sorsáról, ám az nem kérdés, hogy az intézmény ebben a formában megszűnik - mondta Tarlós István főpolgármester a Fővárosi Közgyűlés szerdai ülésének szünetében újságíróknak.

Tarlós István001


A közgyűlés eredetileg szerdán döntött volna a Vidám Park bezárásáról. Az előterjesztő, Bagdy Gábor pénzügyi főpolgármester-helyettes viszont indoklás nélkül visszavonta a javaslatot, amely szerint november 4-ével véglegesen bezárnák a Vidám Parkot, és az intézmény az év végéig átadná az általa használt területet a Fővárosi Állat- és Növénykertnek.


Tarlós István jelezte: a Vidám Park látogatottsága az utóbbi 20 évben rohamosan csökkent, 2007 óta szinte megfeleződött az érdeklődők száma. A városvezető szavai szerint a Vidám Park 2010-ben "konkrétan csődben volt", míg a Fővárosi Állat- és Növénykert egy olyan értékes és patinás intézmény, amelyet fejleszteni kell.


A bezárásról szóló döntés elhalasztásáról azt mondta: jelentkezett egy üzemeltető és október végéig ki akarják jelölni azt a helyszínt, ahol a Vidám Park tovább működhet. Hozzátette: a főváros hajlandó biztosítani a működés kontinuitását, azonban az üzemeltetés nem önkormányzati feladat, főleg nem az állatkert fejlesztésére szánt területen. Jelezte azt is, hogy a következő ülésre készülő anyagban szeretnék kiküszöbölni a végelszámolással kapcsolatos nehézségeket, valamint azt, hogy az eszközök más kézbe kerüljenek.


A főpolgármester kiemelte: néhány műemléki eszköz - így a hullámvasút és a körhinta - a Városligetben marad.


Forrás: MTI/HÍR PORT24

 

2012-10-03

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite