2019. július 23., kedd - Lenke
Keresés a tartalomban
ItthonTarolt a Fidesz-KDNP a megyei közgyűlésekben és Budapesten

Tarolt a Fidesz-KDNP a megyei közgyűlésekben és Budapesten


Fidesz logoA legtöbb településen győztek az esélyesek, a megyei közgyűlésekben tarolt a Fidesz-KDNP, miként Budapesten is esélye van a közgyűlési abszolút többség megszerzésére.


Budapesten Tarlós István lett az új főpolgármester. A legtöbb kerületben, 19-ben fölényes Fidesz-KDNP győzelem született. A szavazatok 88 százalékos feldolgozottságát tekintve a XI. kerületben Hoffmann Tamás (Fidesz) megelőzte Molnár Gyulát (MSZP), az eddigi polgármestert. A XIII. kerületben viszont a szocialista Tóth Józsefet immár ötödik alkalommal választották meg polgármesternek.
A XIX. kerületben Gajda Péter (MSZP), a XX. kerületben Szabados Ákos (MSZP) szintén győzhet szoros küzdelemben, a XXIII. kerületben Geiger Ferenc (Civil Egyesület) lehet a polgármester.
Miskolcon szoros küzdelemben a fideszes Krizai Ákos megelőzte az eddigi polgármestert, az MSZP-s Káli Sándort. Debrecenben - immár negyedszer - győzött Kósa Lajos (Fidesz), Szegeden a szocialista Botka László megőrizte pozícióját. Pécsett is Páva Zsolt (Fidesz) marad a polgármester, miként Győrött Borkai Zsolt (Fidesz).
Demszky Gábor, Budapest leköszönő főpolgármestere gratulált Tarlós Istvánnak. Közleményében úgy fogalmazott: Tarlós István személyében olyan vezetője lesz a fővárosnak, aki szereti Budapestet, és képes arra, hogy a pártérdekek fölé helyezze a fővárosiak érdekeit.
Tiszavasváriban Fülöp Erik (Jobbik) nyerte a polgármesteri címet fideszes vetélytársa előtt. Seres Mária, a Civil Mozgalom elnöke MSZP-s jelöltet előzött meg Mátraverebélyen, az LMP-s országgyűlési képviselő, Ivády Gábor pedig Ivád régi-új polgármestere lett.

Forrás: MTI/HÍR PORT24

2010-10-03

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite