2019. július 19., péntek - Emília
Keresés a tartalomban
NagyvilágTarthatatlan a helyzet Nápolyban: 850 tonnányi szemét borítja az utcákat

Tarthatatlan a helyzet Nápolyban: 850 tonnányi szemét borítja az utcákat


Óráról órára rosszabbodik a helyzet Nápolyban, a város utcáin már 850 tonnányi szemét halmozódott föl - hívta fel a közvélemény figyelmét kedden Paolo Giacomelli, Nápoly közegészségügyért felelős tanácsosa.

Nápolyi szemétRosa Iervolino Russo polgármester hétfőn levélben kért segítséget Silvio Berlusconi miniszterelnöktől és az illetékes államtitkártól, választ azonban nem kapott.

Keddre virradó éjjel a tűzoltókat számos esetben riasztották felgyújtott szeméttárolókhoz Nápolyban és környékén. A tervezett szemétlerakónál, a közeli Terzigno városhoz tartozó területen eközben a helyi lakosok tiltakozása súlyos összecsapásokra vezetett.

A nápolyi rendőrség szóvivőjének beszámolója szerint körülbelül 40 teherautónyi szemetet sikerült lerakni a terzignói telepen, a maradék 60 tonna elhelyezése azonban meghiúsult a helyiek tiltakozása miatt, akik nem akarják, hogy újabb szemétlerakó létesüljön a Vezúv Nemzeti Park közelében. A lakosok úttorlaszokat emeltek, hogy megakadályozzák a szemét lerakását, kövekkel dobálták meg a helyszínre érkező rendőröket, akik közül hárman megsérültek.

"Az a probléma, hogy nem tudjuk, hová szállíthatjuk el a szemetet és ha továbbra sem mondja meg senki, az állapotok rohamosan romlani fognak" - figyelmeztetett Giacomelli.

Nápolyban két éve már kialakult egy, a mostanihoz hasonló vészhelyzet, mert a hulladéktározók telítődtek, a lakosság pedig ellenezte újabb területek használatba vételét.

 


Forrás: MTI/HÍR PORT24

2010-10-19

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite