2019. május 26., - Fülöp
Keresés a tartalomban
Üzleti negyedTartozás miatt kikapcsolták a közvilágítást Esztergomban

Tartozás miatt kikapcsolták a közvilágítást Esztergomban

Az Esztergomon átvezető 10-es és 11-es főút belterületi szakaszán kapcsolta ki a közvilágítást a szolgáltató az önkormányzat tartozása miatt, a gyalogátkelőhelyeken viszont világítanak a lámpák - tájékoztatta a városháza sajtóreferense csütörtökön az MTI-t.

esztergomkozv

Váczy H. István elmondta, a városba negyven rendőr érkezett, akik megerősített járőrszolgálatot látnak el. A polgárőrök szintén járőrőznek éjszaka.

Az adósságrendezés alatt álló önkormányzat november végéhez közeledve már csaknem 150 millió forinttal tartozik a közétkeztetési feladatokat ellátó HunGast Esztergom Kft.-nek, és 172 millióval a közvilágítást végző Tivi Kft.-nek.

A Hungast szerdán, többszöri figyelmeztetés után, beszüntette a közétkeztetést az önkormányzati fenntartású gyermekintézményekben. A Gyermekétkeztetésért Alapítvány 1,5 millió forintért megállapodott a vállalkozással, hogy az általános iskolákba és az óvodákba csütörtökön és pénteken csaknem 1600 ebédet kiszállítanak.

A közvilágítást biztosító Tivi Kft. csütörtökön megkezdte a világítás kikapcsolását. Névtelenséget kérő esztergomiak az MTI-nek azt mondták, hogy a társaság dolgozói délelőtt a főutakon a biztosítékokat szedték ki a lámpaoszlopokból, illetve délután emelőkosaras autóval égőket is kiszereltek, csak a gyalogátkelőhelyek világítását hagyták meg.

Múlt pénteken Tétényi Éva független polgármester és a Fidesz-KDNP-frakció vezetője, Steindl Balázs közösen olyan módosítást terjesztett elő, amelynek értelmében kifizették volna a két cég szeptemberi számláit, összesen 46 millió forintot. Az ülésen a frakcióvezető nem volt jelen és a Fidesz-KDNP többségű testület Meggyes Tamás korábbi fideszes polgármester indítványát szavazta meg, amely a cégeknek 10-10 milliót biztosított volna.

Tétényi Éva az MTI-nek azt mondta, az összeget azért nem utalta át, mert a városháza mindhárom, ellenjegyzési joggal felruházott dolgozója írásba adta: nem ellenjegyzi az átutalást, arra ugyanis nincs költségvetési fedezet.

Steindl Balázs korábban közölte: a frakció 430 millió forint átcsoportosítását kérte a polgármestertől, azt adósságrendezésre kellene fordítani, ezzel mindkét cég hozzájutna a kintlévőségeihez. A polgármester a felvetésre az MTI-nek azt mondta: "ez az összes pénzünk, ha az adósságrendezésre elköltjük, a jövő hónapban nem tudunk bért fizetni. A Fidesz javaslata a holnapot megoldja, de azt nem mondja meg, mi lesz holnapután".

A helyi képviselő-testület kedden határozatképtelenség miatt nem tudott dönteni a számlák kifizetéséről, a következő ülést pénteken 11 órakor tartják. Az MTI információi szerint egy szülő "kiflicsücskös tüntetést" szervez a városháza elé az ülés kezdetére. A kezdeményezést már több közösségi portálon is meghirdették, eddig összesen nyolcszázan jelezték csatlakozásukat, ezért a demonstrációt a rendőrségen bejelentették.


Forrás: MTI/ HÍR PORT 24

Fotó : MTI

 

2011-11-25

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite