2019. március 20., szerda - Klaudia
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeTávol maradt a Fidesz a Salgótarján költségvetését előkészítő munkacsoport első üléséről

Távol maradt a Fidesz a Salgótarján költségvetését előkészítő munkacsoport első üléséről


Salgótarján önkormányzata 2015. október 29-i ülésén 13 igen szavazat és 1 tartózkodás mellett úgy döntött, hogy munkacsoportot hoz létre a 2016-os költségvetés előkészítése érdekében.

salgotarjanegy

A munkacsoportba két baloldali politikus mellett a Fidesz és a Jobbik képviselőjét, valamint három hivatali dolgozót jelöltek, és megszavazták, hogy tanácskozási joggal meghívják Becsó Zsoltot, Salgótarján kormánypárti országgyűlési képviselőjét is. November 2-án a Fidesz-KDNP ellenzéki frakciója közleményben tudatta az állampolgárokkal, hogy nem vesznek részt a munkacsoport tevékenységében. Döntésük azért meglepő, mert az október 29-i közgyűlésen az egy tartózkodó szavazatuk mellett frakciójuk minden tagja igennel voksolt a munkacsoport megalakítására és működésére.


Az önkormányzat azért kezdeményezte a munkacsoportot megalakítását, hogy abban a politikai pártok delegáltjai és a hivatal szakemberei együttesen tekintsék át az előző 10 év önkormányzati gazdálkodását, és tegyenek javaslatokat a költségvetés stabilizálására. Ez pártérdekeken felülemelkedő, városi ügy, ezért váratlan a Fidesz-KDNP frakció távolmaradása. Salgótarján érdekei, a közösen tervezett jövő fontosabbak a hangulatkeltésnél, ezáltal az elmúlt években generált, valós problémák elkendőzésénél.


A munkacsoport 2015. november 4-én a Fidesz-KDNP delegáltjának távollétében megtartotta első ülését és a közgyűlés határozatának megfelelően elvégzi feladatát. A munkacsoport 2015. november 13-i hatállyal megteszi javaslatait a közgyűlésnek a 2016-os év költségvetésének stabilizálására.


A munkacsoport tagjai bíznak abban, hogy a Fidesz-KDNP delegáltjai a város és a nekik bizalmat szavazó választópolgárok érdekeit előtérbe helyezve, jelenlegi álláspontjukon felülemelkedve bekapcsolódnak a munkacsoport tevékenységébe. Valamint bíznak abban, hogy Becsó Zsolt országgyűlési képviselő Úr is részt vesz a munkacsoport tevékenységében.

 

Forrás: NÓGRÁD24

 

2015-11-04

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite