2019. május 21., kedd - Konstantin
Keresés a tartalomban
ItthonTávozásra szólítják fel Gyurcsányt?

Távozásra szólítják fel Gyurcsányt?


Az MSZP egyik prominense távozásra szólíthatja fel a volt miniszterelnököt és híveit a következő kongresszuson - értesült a Magyar Hírlap.

Gyurcsány Ferenc003


Az MSZP jövő szombaton tartandó kongresszusán a küldöttek előtt felszólíthatják Gyurcsány Ferencet, hogy híveivel távozzon a pártból - írja a Magyar Hirlap. A lap szerint erre az MSZP egy prominens politikusa vállalkozhat, aki nem tagja ugyan az országos pártvezetésnek, de elismert személyiség a baloldali táborban.


Mindeközben a Századvég kutatása szerint Gyurcsány Ferencet a magukat baloldalinak vallók többsége sem látná szívesen vezető politikai szerepben, legalábbis ezt a választ jelölte meg a megkérdezettek 55 százaléka, 20 százalék képviselőként, 6 százalék pártelnökként, 5 százalék akár miniszterelnökként is szívesen látná. A válaszadók 53 százaléka szavazna más pártra, ha szakadna az MSZP, és Gyurcsány vezetésével megalakulna a Demokrata Párt, amely - a kutatás szerint - legfeljebb 4 százalékra számíthatna, míg a Gyurcsány nélküli MSZP-utódpárt 6 százalékra.


Az MSZP kettéválása is szóba került a párt programtanácsának legutóbbi ülésén - közölte a Lendvai Ildikó vezette testület egyik tagja, Földes György volt szocialista választmányi elnök. Véleménye szerint a jelenleginél tisztább helyzetet eredményezne a pártszakadás, az ugyanis nem tartható fenn tovább, hogy az MSZP platformjai, erős emberei sakkban tartják egymást, és döntően belharcokkal foglalkoznak.


A Politikatörténeti Intézet főigazgatója megerősítette, a programtanácsban is beszélt arról, hogy a belharcoknál mindenképpen jobb, ha békében elválnak egymástól azok, akik egy baloldali demokratikus pártot akarnak csinálni, és azok, akik egy polgári demokrata középpártot.

 

Forrás: Magyar Nemzet/Magyar Hírlap

2011-06-10

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite