2021. szeptember 27., hétfő - Adalbert
Keresés a tartalomban

gagarin04Az orosz tudósok attól féltek: a súlytalanság miatt az ember megőrül. Ám semmi ilyen nem történt: ma ötven éve a szovjet légierő egyik pilótája, Jurij Gagarin vált az első emberré az űrben.

internetEgy brit felmérés szerint, a fiatal netezők 60 százaléka nem valódi korát adja meg az internetes ismerkedésekkor.

Technika - 2011.01.30

okostelefon01Magyarországon a mobilosok mintegy 15 százaléka, több mint 1,5 millió ügyfél használ okostelefont, a mindentudó készülékek gyorsan terjednek, aminek szakértők szerint az az oka, hogy most találkoztak azok a technikai feltételek és emberi igények, amelyek hosszú távon a digitális szakadék csökkenéséhez vezetnek.

nasa2A magyar kutatók által elért eredmények jelentős súlyt képviseltek a NASA dániai sajtótájékoztatóján, melyet a Kepler-űrtávcső csillagokkal kapcsolatos méréseiről tartott.

Technika - 2010.10.24

steadicamJó hír a profi, fél-profi és akár amatőr filmkészítőknek is, hogy novemberben egy új, Magyarországon gyártott steadicam termékcsalád kerül a piacra, amely a kamerastabilizálást egy megfizethető opcióvá teszi az egyéb márkák megfizethetetlen megoldásaikkal szemben.

számĂ­tĂłgĂ©pAz internetes hálózati megoldásokat szállító Cisco kutatása szerint a cégeknek változtatniuk kell a informatikai biztonságról alkotott szemléletükön, ha meg akarják védeni magukat a támadásoktól.

ÓriáscsillagA Nap tömegét már most nyolcszor-tízszer meghaladó óriáscsillag születéséről küldött képeket az Európai Űrügynökség (ESA) Herschel-teleszkópja, amelynek 3,5 méteres főtükre nagyobb, mint bármelyik űrbeli távcsőtükör.

NASA2010 szeptemberében, a Discovery űrsikló viszi fel a Robonauta 2 (R2) robotot a Nemzetközi Űrállomásra (ISS), ahol az első humanoid robottá válik, mely az űrben utazik és dolgozik. A NASA és a General Motors égisze alatt kifejlesztett R2 kicsit hasonlít a Star Wars filmek C-3PO-jához, de nem tud úgy csevegni, mint filmbeli elődje.

Villanykönyv04Nem kérdés már, hogy lesz-e helye a jövőben az ezer könyvet tárolni képes e-könyv-olvasóknak. A könyves szakma már előre menekül: digitális olvasót adott ki Amerika legnagyobb terjeszője, a Barnes&Noble, három változatban is a piacon van az Amazon Kindle, az Apple pedig legújabb kütyüjét, az iPadet próbálja a könyvek és magazinok megmentőjeként beállítani. Nincs azonban válasz arra a kérdésre, hogy olcsóbbak lesznek-e a digitális könyvek, és hogy a másolásvédelmet és webboltot igénylő kiadványokból befolyhat-e elég pénz ahhoz, hogy a ma ismert kiadói rendszer fennmaradjon.

1 2 3 4 5 6 7 8 9
Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite