2019. július 23., kedd - Lenke
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeTechnológiai fejlesztés a bátonyterenyei Besser Hungária Kft.-nél

Technológiai fejlesztés a bátonyterenyei Besser Hungária Kft.-nél


Környezetkímélő technológiát alkalmaz új gépek beszerzése révén a bátonyterenyei fröccsöntő szerszámokat és gépeket gyártó Besser Hungária Kft., a 310 millió forintos fejlesztést 156 millió forint vissza nem térítendő támogatással segítette az Új Széchenyi Terv.

fejlesztés

A kép illusztráció!


A cég közleménye szerint a projekt keretében két elektromos, valamint kilenc alacsony energiafogyasztású, hőre lágyuló műanyag fröccsöntő gépet szereztek be. A korszerű gépek kiváltják a 600-700 liter hidraulika olaj felhasználásával működő gépeket, és emellett mintegy 20 százalékkal kevesebb elektromos energia felhasználását teszik szükségessé - írják.


Kitérnek arra is: az egyre szigorúbb vevői követelmények szükségessé tették a mérőeszköz park bővítését, ezért a projekt keretében beszereztek egy úgynevezett fehér fényes szkennert. Az új géppel közel 2 ezer alkatrész egyedi mérését tudják kiváltani. A Nógrád megyei városban 1998 óta működő gyár a település legnagyobb munkaadója, 127 embert foglalkoztat. A vállalkozás jelenleg két termelési egységben, 14 ezer négyzetméteres fedett csarnokban működik. A társaság 2001-től az ISO 9001:2000-es szabvány szerint dolgozik.


A Besser Hungária Kft. technikai, logisztikai és fejlesztési együttműködésben áll az olaszországi OMS és Besser Tts. cégekkel.

 

Forrás: MTI/HÍR PORT24

2012-02-29

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite