2019. július 19., péntek - Emília
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeTechnológiát fejlesztett a salgótarjáni SALGGLAS Üvegipari Zrt.

Technológiát fejlesztett a salgótarjáni SALGGLAS Üvegipari Zrt.


Több mint egymilliárd forintos beruházásban fejlesztette technológiáját a SALGGLAS Üvegipari Zrt., ennek köszönhetően a salgótarjáni járműipariüveg-gyártó cég arra számít, hogy jelentősen nőnek megrendelései - közölte a cég az MTI-vel.

Salgótarján

Az 1,128 milliárd forintos projekt keretében olyan berendezéseket vásárolt a társaság, amelyek segítségével biztosítani tudják a nagy hajlatú üvegek gyártásának kifejlesztését, továbbá beszereztek egy új feldolgozósort, amelyen a kifejlesztendő termékek vágását-csiszolását végzik - írták a közleményben.

A meglévő vevői kapcsolatok alapján a fejlesztés befejezését követően jelentős mértékű megrendelés várható olyan nagyméretű üvegekre, amelynek gyártási technológiájával eddig nem rendelkeztek - tették hozzá.

A SALGGLAS 489,5 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert a fejlesztéshez az Új Széchenyi Terv Vállalatok komplex technológiai innovációjának támogatása című pályázatán.

A Magyarország első - 1893-ban alakult - üveggyárának tevékenységét folytató SALGGLAS Zrt. ma hazánk legnagyobb járműipariüveg-gyártója, személygépkocsikhoz és haszonjárművekhez készít biztonsági üvegeket. A világpiac vezetőjévé vált az "üveg az üvegben" speciális konstrukció előállításában, amelyet a kisteherautók oldalüvegként használnak.
A társaság mintegy 300 embert alkalmaz, ezzel Salgótarján egyik legnagyobb foglalkoztatója.

Forrás:MTI/HÍR PORT24

 

 

2012-10-17

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite