2019. július 21., - Dániel
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeNógrád megye - Tegyünk az „unokázós” trükkös csalások ellen!

Nógrád megye - Tegyünk az „unokázós" trükkös csalások ellen!


A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság a lakosság segítségére is számít.

rendbt

A Balassagyarmati Rendőrkapitányság nyomozást indított csalás bűntett elkövetésének gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen, aki a rendelkezésre álló adatok alapján 2016. január 27-én az éjszakai órákban egy idős balassagyarmati nőt felhívott telefonon és az unokájaként mutatkozott be. A férfi - az idős asszonyt megtévesztve - elmondta, hogy sürgősen pénzre van szüksége mivel bajba került, és odaküldi egyik ismerősét, aki elviszi neki a pénzt. A sértett a későbbiek során a lakásnál megjelenő ismeretlen személynek nagyobb összegű készpénzt adott át, aki ezt követően a helyszínről távozott.

Kérjük a lakosságot, hogy az ilyen bűncselekmények elkerülése, megelőzése érdekében fogadják meg az alábbi tanácsainkat:

- Ne bízzanak meg a váratlanul jelentkező idegenekben, akár telefonon, akár személyesen keresik meg Önöket!

- Soha ne adjanak át pénzt, vagy más értéket idegenek számára!

- Az ilyen jellegű telefonhívást követően haladéktalanul vegyék fel a kapcsolatot unokájukkal, hozzátartozójukkal, mert ezzel tudják ellenőrizni a hívás valódiságtartalmát.

- A csalók más hasonló módszerekkel is megpróbálnak pénzhez jutni, és ismeretlen személyek akár közműszolgáltatók, segélyszervezetek, hatóságok nevével visszaélve bejuthatnak az Önök otthonába, hogy eltulajdonítsák értékeiket. Ne engedjen be idegeneket az otthonába, ha ez mégis szükséges kérje meg egy bizalmasát, hogy legyen jelen ebben az esetben!

- Legyenek mindig nagyon óvatosak, körültekintőek!

- Tanácsainkra hívják fel, a környezetükben élő idős emberek figyelmét!

Kérjük továbbá, hogy segítsék a rendőrség munkáját azzal, hogyha Önök ilyen tartalmú telefonhívást kapnak, vagy ilyen jellegű cselekmény a tudomásukra jut, esetleg a már említett jogsértést sérelmükre elkövették, tegyenek haladéktalanul bejelentést az ingyenesen hívható 107 vagy 112 központi segélyhívó telefonszámok valamelyikén, illetve névtelenségük megőrzése mellett a 06-80/810-107-es „Telefontanú" zöld számán (hétfő-csütörtök: 8-16 óráig, péntek: 8-13 óráig)


Forrás: Police.hu/NOGRAD242016-01-29

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite