2019. április 21., - Konrád
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeTéli közlekedés Nógrád megyében: még nem mindenki készült fel rá

Téli közlekedés Nógrád megyében: még nem mindenki készült fel rá

 

A Nemzeti Közlekedési Hatóság ez év november 11. és 13. között „Téli átállás" elnevezésű országos akciót rendelt el. Az akció célja a gépjárművezetők figyelmének felhívása az útviszonyok, ezáltal a közlekedési feltételek időjárás alakulásából eredő megváltozására.

telikozlekedes

Ennek keretében a Nógrád Megyei Kormányhivatal Műszaki Engedélyezési és Fogyasztóvédelmi Főosztály Közlekedési Osztályának munkatársai megyénkben november 11-től 13-ig közúti ellenőrzés során vizsgálták a járművek műszaki állapotát, elsősorban a gumiabroncsokra, a fagyálló folyadékra, a világító-és jelzőberendezésekre fókuszálva. November 13-án nyílt nap keretében Salgótarjánban, a Kormányhivatal Csokonai úti műszaki vizsgáló állomásán a járművek ingyenes állapotfelmérésére adtak lehetőséget.

Közúti ellenőrzés keretében összesen 175 gépjármű ellenőrzésére került sor. Ebből 70 gépjármű esetében hívták fel a gépjárművezetők figyelmét az időszaknak nem megfelelő gumiabroncs használatára. További négy esetben nem volt megfelelő a gumiabroncs állapota, és 11 esetben kifogásolták az ablaktörlő lapátok állapotát. A téli időjárás során fokozottabban kell figyelni a világító- és jelzőberendezések megfelelő működésére, sajnos az ellenőrzött járművek közül 21 esetben találtak hiányosságot a világító berendezések működésében a közúti ellenőrök.

A megvizsgált járműveknél tapasztalt hiányosságok miatt több esetben helyszíni javítást rendeltek el, illetve hiányosságok megszüntetésére hívták fel a figyelmet. Egy jármű esetében tártak fel olyan hibákat, amelyek alapján a jármű műszaki érvényességének törlésérlő döntöttek a Kormányhivatal munkatársai.

A műszaki vizsgálóállomáson összesen 11 járművel jelentkezett a tulajdonos az ingyenes állapotfelmérésre, amelyből 3 esetben kérte az üzembentartó a jármű műszaki vizsgáztatását is.

 

Forrás: NÓGRÁD24

 

2015-11-20

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite