2019. július 24., szerda - Kinga, Kincső
Keresés a tartalomban
ItthonTényői tragédia: megszólaltak a nagypapák

Tényői tragédia: megszólaltak a nagypapák


TényőA tényői gyilkost, Sz. K.-t 13 éves korától nevelte Ekker Tibor. A mostohaapa szerint Sz. K. életében mindössze két bűnt követett el: jegy nélkül utazott a villamoson, és ellentétes irányból behajtott egy egyirányú utcába. Ekker nem tudja, mi történhetett az ominózus reggelen. Ebben a történetben csakis és kizárólag áldozatok vannak - nyilatkozta a Magyar Hírlapnak Ekker Tibor, a tényői Sz. K. nevelőapja.


Az idős férfi elmondta, hogy mostohafiát 13 éves kora óta nevelte. Szerinte K-nak mindössze két bűne volt ebben az életben: egyszer jegy nélkül utazott a budapesti villamoson, egy másik esetben pedig motorral szemből behajtott egy egyirányú utcába.
Feleségét 13 éves kora óta ismerte, együtt ültek a gimnáziumi iskolapadban. A család rendszeresen sportolt: többször is átúszták a Balatont, bicikliztek, futottak.


Hazugság, hogy a nevelt fiam kezelés alatt állt, csak annyi igaz az egészből, hogy az utóbbi másfél hónapban kimerült volt, és sokat fogyott. Annyira gyenge volt, hogy amikor a tévénket kölcsönadtam neki, alig bírta berakni a kocsiba - mesélte Ekker Tibor.
A lap megtudta: Sz.-ék a napokban a tragédia után elterjedt sajtóinformációkkal ellentétben nem álltak nagyon jól anyagilag. Igaz ugyan, hogy bőven akadt munkájuk, de gyakran csak hosszú hetek múltán fizették ki őket. A két autó közül, amelyet a család használt, az egyik a nevelőapáé volt, és a másik részleteit is ő állta.


Befelé forduló emberként jellemezném Kolost, aki a problémáiról nem szívesen beszélt, inkább igyekezett azokat maga megoldani - mesélte Ekker Tibor.
Felesége, K. V. térdét a tragédia előtti héten műtötték meg, az asszony édesanyját pedig súlyos betegséggel ápolták. Mint kiderült, a mostohaapa szabályosan könyörgött V.-nak, hogy ne menjen haza múlt pénteken a nemzeti ünnepre, hanem kedd reggelig maradjon a kórházban - ám ő Tényőn akart lenni, a szeretteivel.


Nem tudom, hogy mi történhetett K.-éknál 15-én délelőtt. Talán V. kérte meg egy újabb szívességre a férjét, esetleg mondhatott neki valamit, amitől elborult az elméje - találgatott a nevelőapa.
K. József, a Tényőn elhunyt asszony édesapja összeroppant lánya és unokái elvesztése miatt. A Blikknek elmondta: felesége rákos beteg, kórházi kezelés alatt áll, s amióta megtudta, hogy nincsenek többé szeretett unokái és lánya, állapota rosszabbra fordult.


A család győri ismerősei szerint miután Sz. K. megtudta, hogy anyósa rákos, beképzelte magának, hogy neki is daganatos betegsége van. Meggyőződése lett, hogy gerincvelőrák kínozza.
Az egyik ismerős a bulvárlapnak azt mondta: Sz. K. elárulta neki, hogy testvérével együtt találtak rá apjukra, aki felakasztotta magát. Sz. K. vágta le a kötélről. Csak arra tudok gondolni, hogy beleőrült a tudatba - vallott az ismerős.

2010-03-18

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite