2021. szeptember 17., péntek - Zsófia
Keresés a tartalomban

almaAz átlagosnál mérhetően rugalmasabb az érrendszere azoknak a fiatal felnőtteknek, akik gyermekkorukban bőségesen és folyamatosan kaptak zöldséget, gyümölcsöt. Finn kutatók több évtizedes munkájának gyümölcsét a Circulation közölte.

Test és lélek - 2010.12.31

sajtA tejtermékekben olyan zsírsav található, amely csökkenti a felnőttkori cukorbetegség kifejlődésének kockázatát. Amerikai kutatók vizsgálatának eredményeit az Annals of Internal Medicine karácsony előtti száma közölte.

Test és lélek - 2010.12.18

alvo_noSvéd kutatók első ízben bizonyították kísérletekkel, hogy az alvás időtartama pozitív hatással van az ember külsejére. A kipihent ember tényleg szebbnek és egészségesebbnek hat embertársai számára, mint a kialvatlan.

gránátalmaA gránátalmalé erősen antioxidáns hatású, és emiatt szinte minden betegség kezelésére ajánlják, a ráktól a szívbajokig. Izraeli kutatók az amerikai vesegyógyászok idei tudományos ülésén ismertették eredményeiket, amelyek szerint ez a gyümölcslé jelentősen javítja a művese kezelésre szoruló betegek állapotát is.

elhizottgyerekekA gyermekkori elhízáshoz vezető egyik leggyakoribb kockázati tényező a reggeli elhagyása - mondta Martos Éva, az Országos Élelmezés- és Táplálkozástudományi Intézet (OÉTI) főigazgató-főorvosa a Startolj reggelivel! elnevezésű program záró rendezvényén tartott sajtótájékoztatón szerdán.

elhizottgyerekekA rosszabb szociális körülmények között élő családokban több az elhízott gyerek - állapította meg egy, a kaliforniai tizenévesek vizsgálatával készült tanulmány, amely az American Journal of Public Health című folyóiratban jelent meg.

teaA kávé és a tea fogyasztása csökkentheti egy rosszindulatú agydaganat előfordulásának valószínűségét, állítják amerikai kutatók.

Test és lélek - 2010.09.07

tv Ă©s gyerekA gyermekek körében is megfigyelhető a pszichopata bűnözés, az úgynevezett zöldfülű pszichopátia, ami nagyon súlyos, visszafordíthatatlan kórkép, és már 8 éves kortól megfigyelték a szakemberek - jelentette ki Ranschburg Jenő pszichológus, akit gyermekek által az utóbbi időkben elkövetett gyilkosságok kapcsán kérdezett az MTI.

DvitaminA D-vitamin kétszáznál több gén működését befolyásolja, köztük olyanokét, amelyek a rák vagy az autoimmun betegségek kialakulásával függenek össze - állapította meg egy brit és kanadai szakemberekből álló kutatócsoport.

HoldKutatások szerint nincs összefüggés a Hold fázisai és az éjszakai pihenés között, vagyis nem a Hold tehet az álmatlan éjszakákról.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19
Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite