2021. szeptember 28., kedd - Vencel
Keresés a tartalomban

kánikulaAz eddigi hónapok rekordmelege miatt 2010 lehet a legforróbb év az időjárási feljegyzések kezdete óta - közölte a klímaváltozási elemzéseket is végző amerikai Goddard Intézet.

Test és lélek - 2010.08.12

agyAz autizmus kiszűrését, felnőtteknél és gyerekeknél egyaránt, el lehetne végezni körülbelül egy negyed óra alatt mindössze 100 fontért (34 ezer forintért), miután brit tudósok kifejlesztették az ehhez szükséges technikai feltételeket, többek között egy agyi szkenner gépet.

Test és lélek - 2010.08.10

oltásAz Egészségügyi Világszervezet (WHO) kedden befejezettnek nyilvánította a H1N1 vírus okozta influenza világjárványt - jelentette be a szervezet igazgatója, Margaret Chan.

tvnezesNöveli a halálos kimenetelű szívbetegség kialakulásának kockázatát minden tévénézéssel töltött óra - figyelmeztetnek a brit szakemberek.

Test és lélek - 2010.06.25

tüdőOrvosbiológiai szakemberek számos emberi szervtípust hoztak már létre laboratóriumi körülmények között, ám a tüdővel még adósok maradtak, egészen mostanáig. Két új vizsgálat a tüdő létrehozásának nagyon eltérő megközelítéseit alkalmazta.

brokkoliEgy új rákellenes szer a brokkoli egyik összetevőjével kombinálva sikeresen veheti fel a harcot a hasnyálmirigyrákkal szemben - állítják német kutatók.

Test és lélek - 2010.05.22

zöldfényA zöld fény terápiás alkalmazása képes helyreállítani belső óránkat és megváltoztathatja szervezetünkben az alvással kapcsolatos hormonális reakciókat.A felfedezés a Bostoni Brigham and Women's Kórház kutatócsoportjának vizsgálataiból ered. Korábbi felmérések szerint a szem látástól függetlenül érzékeli a fényt, aminek kiteszik, azonban az úgynevezett "nem-vizuális" reakciókat eddig a kék fény hatásával kötötték össze.

szőlőA porított szőlő hatékonyan megvédte a kísérleti patkányokat a koszorúér betegség és a cukorbaj ellen. A biztató eredményeket a Kísérleti Biológia nemzetközi kongresszusán ismertették Kaliforniában.

ételA jó egészséghez szükséges a rendszeres testmozgás, de a kedvező hatás akkor érvényesül, ha táplálkozásunk minden alkalommal megfelelő.

Test és lélek - 2010.03.19

Tavaszi méregtelenítésRégen nagyanyáink a böjti időszakban kitakarították a házat, kimeszeltek és közben kitakarították a szervezetüket is. A vallási alapokat a húshagyó keddel kezdődő és húsvét vasárnapjáig tartó időszak az önfegyelemről, önmegtartóztatásról és a test megtisztításáról.
A böjt során a téli nehéz ételek, a kevés mozgás miatt lerakódott méreganyagokat távolították el a szervezetből. Ma már télen is megoldható az egészséges táplálkozás és a mozgás, ám mégsem árt egy kis belső takarítás.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19
Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite