2021. szeptember 20., hétfő - Friderika
Keresés a tartalomban
Test és lélek - 2012.09.15

gyermekbant

Ismert gasztrobloggerek édességeire licitálhatnak szeptember 17. és 20. között a segíteni szándékozó cégek és magánszemélyek a www.segitsuti.hu honlapon, a Tűzoltó utcai Daganatos és Leukémiás Gyermekekért szervezet javára.

szívA hagyományos fájdalomcsillapító tabletták jelentősen növelhetik a korai halálozás kockázatát a szívinfarktust szenvedettek körében - figyelmeztetnek dán kutatók új tanulmányukban.

Test és lélek - 2012.08.24

uborkaAz Amerikai Kémiai Társaság szakértői szerint az uborkás szendvics lehet a legjobb étel hőségben, mert hatékonyan szabályozza a test hőmérsékletét. Egy csésze tea vagy egy pohár sör pedig még tovább emelheti eredményességét.

vernyomasmeresVizsgálatok igazolták, hogy a sovány tej és származékai hatékonyan segíthetik, szerencsés esetben helyettesíthetik a vérnyomáscsökkentő gyógyszereket.

tojasA tojás sárgája a táplálkozásban csaknem annyira káros az érrendszerre, mint a dohányzás - állítják kanadai kutatók.

pollenTöbb mint tíz allergén növény virágpora van jelen a levegőben, ráadásul egyre több tüneteket okozó koncentrációban. Az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat a Facebook-oldalán azt írta: keddtől fokozatosan erősödött a pollenterhelés.

Test és lélek - 2012.07.25

tudoegy

A rendszeres sajtevés 12 százalékkal csökkentheti a kettes típusú, felnőttkorban kialakuló cukorbaj veszélyét - állítják amerikai kutatók.

szív

Módosított ultrahangvizsgálat elvégzését javasolják amerikai kutatók fiatal sportolók esetében annak érdekében, hogy a hirtelen szívhalál kockázata kiszűrhető legyen.

Test és lélek - 2012.07.23

műtétA messziről látható hegek gyakran megkeserítik viselőjük életét: a sebészeti beavatkozás után a heg elárulja a korábbi betegséget, a baleset, például égés következménye torzító, akár a mozgást megnehezítő bőrkárosodás is lehet - ezen segíthet egy amerikai kutatók által fölfedezett kezelés, amely a hegszövetet szinte láthatatlanná teszi.

h1n1influenza_fertozesA 2009-es pandémiás influenzajárvány idején alkalmazott vakcinák kis mértékben növelték egy ritka neurológiai zavar, a Guillain-Barre szindróma kockázatát - közölték kutatók a Journal of the American Medical Association (JAMA) című orvosi folyóiratban.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19
Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite