2019. május 20., hétfő - Bernát, Felícia
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeTestvértelepülések találkozója Dejtáron

Testvértelepülések találkozója Dejtáron


Három szlovák községgel és egy csángó alapítvánnyal írnak alá testvér-települési, illetve együttműködési megállapodást csütörtökön Dejtáron a vasárnapig tartó határtalan testvér-települési találkozó keretében; a négynapos rendezvényen kerékpáros átkelésre alkalmas hidat is vernek az Ipoly folyón - erről a Nógrád megyei falu polgármestere tájékoztatta hétfőn az MTI-t.

Dejtári Óvoda

Dejtári óvoda

Smitnya Sándor (független) elmondta: Dejtárnak eddig nem voltak testvértelepülései, ilyen megállapodást most a szlovákiai Ipolybaloggal, Ipolykeszivel és Nagycsalomiával, illetve testvérkapcsolatok ápolására a csángó Klézse településen működő Szeret-Klézse Alapítvánnyal írnak alá.

A résztvevők túrát tesznek majd a Duna-Ipoly Nemzeti Park területén, és Dejtárról kerékpárral kelnek át a szlovák településekre.
Mint a polgármester elmondta, a kerékpáros túrához 22 méter hosszú, 80 centiméter széles, könnyűszerkezetű hidat állítanak fel az Ipoly folyón. Ezt a program végén lebontják, ugyanakkor kezdeményezik majd, hogy a híd visszakerülhessen a határfolyóra - tette hozzá.

A Nógrád megyei falu rendezvényén a roma kisebbségi önkormányzat kezdeményezésére emléktáblát avatnak a művelődési ház falán, megemlékezve a régi dejtári cigányzenészekről.

Folklór- és kutyás bemutató, rockkoncert, tábortűz, nemzetközi focibajnokság, operettgála, utcabál és kirakodóvásár is színesíti a négynapos programot Dejtáron.

Forrás: MTI/HÍR PORT24

 

 

2012-08-13

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite