2019. május 20., hétfő - Bernát, Felícia
Keresés a tartalomban
ItthonTétényi: elfogyott a pénz Esztergomban

Tétényi: elfogyott a pénz Esztergomban


Elfogyott a polgármesteri hivatal pénze Esztergomban, nincs pénz a hivatalos levelek postára adására, a tömegközlekedési pályázat hirdetési díjának kifizetésére, a közműszolgáltatók több intézményt kikapcsolással fenyegetnek, a szállítók az ingyenes tankönyvek visszavételére készülnek - mondta el a város kedd esti képviselő-testületi ülésén Tétényi Éva független polgármester.

Tétényi Éva


A polgármester szerette volna tárgyalni a válságköltségvetés módosítását, ezt azonban a testület többségét adó Fidesz-frakció nem vette napirendre. Steindl Balázs frakcióvezető elmondta, elképzelésük szerint az ügyről a következő rendes ülésen kívánnak újra tárgyalni, a beérkező helyi adók összegének ismeretében. A frakció két napirendi pont és egy sürgősségi indítvány tárgyalását szavazta meg. Döntöttek a települési részönkormányzatok megalakításáról és megszüntették a városi tervtanácsot.


Tétényi Éva rámutatott, hogy egyik előterjesztésen sincs törvényességi ellenjegyzés. A polgármester hozzátette, a hivatalnak nincs főépítésze, akinek a tervtanácsról szóló előterjesztést el kellett volna készítenie. Kérdésére a jegyzőt helyettesítő jogi munkatárs elmondta, hogy a szavazás tárgyát képező anyagot nem ismeri, nem látta. Sürgősségi indítványként úgy határoztak, hogy ezentúl péntekenként üléseznek. A legközelebbi rendes ülés időpontjaként szeptember 30-t jelölték meg.


A kedd esti ülést nem közvetítette a helyi televízió, mert a szolgáltató tartozás miatt több önkormányzati intézményben kikapcsolta az áramot, és ez a jelátvitelt biztosító fejállomást is érintette. A helyi Fidesz-frakció az ülés előtt közleményt adott ki, amelyben azt írták, hogy a polgármester miatt kapcsolták ki a televízió áramellátását és Tétényi Éva az áramszámlák ki nem fizetésével cenzúrát gyakorol.


A polgármester az MTI-nek elmondta, a város tartozik a díszkivilágítás árával, ezért kapcsolták ki több intézménynél is az áramot. Tétényi Éva szerint a Fidesz-frakció nem volt hajlandó szavazni a válságköltségvetés módosításáról, ezért nem lehet pénzt átcsoportosítani a közműszámlákra.

 

Forrás: MTI/HÍR PORT24

 

 

2011-09-20

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite