2019. március 25., hétfő - Gábor
Keresés a tartalomban
ItthonTetőbontó betörőket fogott el a rendőrség

Tetőbontó betörőket fogott el a rendőrség Hajdú-Biharban


Őrizetbe vett a berettyóújfalui rendőrség öt betörőt, aki tetőbontással akart kifosztani a múlt hét végén egy komádi családi házat. A gyanúsítottakról kiderült, hogy már korábban is követtek el betörést hasonló módszerrel - közölte a Hajdú-Bihari Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese hétfőn az MTI-vel.

rablas

Kovács Károly elmondta: a két férfi és a három fiatalkorú fiú megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy múlt péntek hajnalban tetőbontás módszerével behatolt egy családi házba Komádi településen.

A zajra felébredt az ott lakó házaspár. Az épületbe az öt elkövető közül ketten mentek be, ott az egyikük dulakodni kezdett a sértettekkel, megfenyegette és arra kényszerítette őket: nyissák ki az ajtót, hogy elmenekülhessen a házból. A másik férfi a tetőn keresztül szökött el - közölte a százados.

A rendőrök csoportosan elkövetett rablás kísérletének a gyanúja miatt még pénteken elfogták az öt gyanúsítottat, akit kihallgatásuk után őrizetbe vettek.

A nyomozás eddigi adatai szerint az elfogottak közül két gyanúsított, továbbá egy harmadik személy érintett abban a rablásban, amely még március 6-án, szintén Komádiban történt.

Az elkövetők akkor maszkot viselve, szintén a tetőt megbontva jutottak be egy családi házba, ahol az ott lakó idős házaspárt pénzük és egyéb értéktárgyaik átadására szólították fel. Mivel a sértettek ennek nem tette

Forrás: MTI/ HÍR PORT24

 

 

2012-07-23

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite