2019. május 22., szerda - Júlia, Rita
Keresés a tartalomban
Üzleti negyedTetszik Orbán akcióterve az Amerikai Kereskedelmi Kamarának

Tetszik Orbán akcióterve az Amerikai Kereskedelmi Kamarának


számológépDávid Péter üdvözölte, hogy az AmCham korábbi ajánlásai közül több is beépült Orbán Viktor programjába, többek között a közigazgatási reform és az adóreform is. A kedden bejelentett kormányintézkedések "biztatóak és jelentősek" - közölte Dávid Péter, az Amerikai Kereskedelmi Kamara (AmCham) ügyvezető igazgatója.

A közleményben Dávid Péter üdvözölte, hogy az AmCham korábbi ajánlásai közül több is beépült Orbán Viktor programjába, többek között a közigazgatási reform és az adóreform szükségességéről, az adminisztratív terhek enyhítéséről megfogalmazott javaslatuk. Ez világosan jelzi, hogy a kormány a magyar gazdaság jelentős szereplői, köztük a külföldi befektetők szempontjaira is figyel - hívta fel a figyelmet.


"Bízunk benne, hogy a megvalósítás elősegíti az ország nemzetközi versenyképességének javulását, és ebben az AmCham tagságára partnerként számíthat a kormány. Egyúttal hangsúlyozzuk, a nemzetközi befektetők nevében nyitottak vagyunk a közös érdekek mentén való konzultációkra, nagy várakozással tekintünk a kormányprogram megvalósítása elé. Természetesen sok múlik a megvalósulás mikéntjén, például a bankokkal kezdeményezett egyeztetés eredményén" - idézi a közlemény az AmCham ügyvezetőjét.

Az Amerikai Kereskedelmi Kamara a magyarországi működő tőke egyik legjelentősebb képviselője, tagjai annak mintegy 60 százalékát adják.

 

Forrás: MTI/Nógrád24.hu

2010-06-09

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite