2019. április 26., péntek - Ervin
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeTetten érték a csalókat Nógrád megyében - VIDEÓ

Tetten érték a csalókat Nógrád megyében - VIDEÓ

 

A salgótarjáni rendőrök négy budapesti férfit hallgattak ki gyanúsítottként, akik több megyében is hamis tanúsítványokat értékesítettek - közölte Nógrád24.hu-val a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

tettenertekacsalokatnograd1


A Salgótarjáni Rendőrkapitányság K. Tibor 51 éves budapesti lakos ellen két rendbeli csalás bűntett és egy rendbeli csalás bűntett kísérlet, Ny. Zoltán 50 éves budapesti lakos ellen két rendbeli csalás bűntett, B. E. Géza 68 éves és V. Z. Gábor 34 éves szintén budapesti lakosok ellen egy rendbeli csalás bűntett megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást.


A nyomozás adatai szerint K. Tibor és társai 2016. november elején egy karancslapujtői, míg 2017 februárjában egy mórahalmi vállalkozás képviselőjét keresték meg és álnéven bemutatkozva magukat üzletembernek, valamint az egyik zsidó hitközség vallási vezetőjének adták ki. K. Tibor és társai a sértettek számára nemzetközi élelmiszer kereskedelmi tevékenységhez szükséges egyedi igazolást - kósersági tanúsítványt - kínáltak fel készpénz ellenében. A gyanúsítottak a jogosulatlanul kiállított, tartalmában valótlan igazolásokért kért összegeket átvették, majd a hamis iratokat átadták a sértetteknek.

tettenertekacsalokatnograd2


A három férfit a nyomozók Mórahalmon - a helyszínen -, míg negyedik társukat Budapesten fogták el. A rendőrök a hamis igazolásokat és az átvett készpénz egy részét megtalálták és lefoglalták.


Az 51 éves férfi megalapozottan gyanúsítható továbbá azzal is, hogy 2017. év elején egy szegedi vállalkozónak hasonló módszerrel kísérelt meg hamis tanúsítványt értékesíteni. A sértett a találkozó alkalmával a férfitól személyi azonosságát igazoló iratot kért, melyet követően a gyanúsított a helyszínről sietve távozott, így az összeg átadására nem került sor.

tettenertekacsalokatnograd


A cselekmények felderítésében, a nyomozóhatósággal együttműködött a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége. A hatóság tagjai V. Z. Gábort, K. Tibort és Ny. Zoltánt őrizetbe vették és előterjesztést tettek előzetes letartóztatásuk indítványozására, melyet a Salgótarjáni Járásbíróság 2017. február 12-én elrendelt. B. E. Géza az eljárás során szabadlábon védekezik. A hatóság vizsgálja, hogy a gyanúsítottak további hasonló jellegű bűncselekmények elkövetésével összefüggésbe hozhatók-e.
A Salgótarjáni Rendőrkapitányság várja azon személyek jelentkezését, akik sérelmére hasonló módszerrel bűncselekményt követtek el, jelentkezzenek személyesen a rendőrkapitányságon (Salgótarján, Kossuth út 5.), vagy hívják a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányságot a 06-32-312-148-as telefonszámon, illetve az ingyenesen hívható 06-80-555-111-es „Telefontanú" zöld számát, illetve a 107-es, vagy 112-es központi hívószámot.

 

Forrás: POLICE

 

2017-02-13

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite