2019. április 23., kedd - Béla
Keresés a tartalomban
Nógrád MegyeThürmer: legalább 8600 munkahelyre van szükség Salgótarjánban

Thürmer: legalább 8600 munkahelyre van szükség Salgótarjánban


A Magyar Munkáspárt szerint a következő években legalább 8600 új munkahelyet kell teremteni Salgótarjánban, és ebből néhány százat meg lehet teremteni az önkormányzat erejéből - mondta Thürmer Gyula, a párt salgótarjáni polgármesterjelöltje szerdán a nógrádi megyeszékhelyen tartott sajtótájékoztatóján.

Thürmer Gyula

MTI Fotó: Komka Péter


Thürmer Gyula kifejtette: lehet önálló sertéstelepet, vágóhidat, útjavító üzemet létrehozni, önkormányzati üzleteket nyitni, "és ezzel máris több száz munkahelyet hozunk létre". Ha ez elindul, akkor kell hozzákezdeni a nagy volumenű beruházásokhoz - tette hozzá.


A polgármesterjelölt emlékeztetett arra, hogy a Munkáspárt hozta elsőként Salgótarjánba a Kínai Népköztársaság nagykövetét, de az akkori szocialista városvezetés nem állt vele szóba. "Ma már persze mindenki szeretné idehozni a kínai tőkét; nekünk van elképzelésünk, vannak kapcsolataink" - közölte Thürmer Gyula, ismertetve, hogy az egykori acélgyár helyén olyan gyár felépítéséhez szeretnének kínai tőkét bevonni, amely termékeivel bekapcsolódhatna a Belgrád-Budapest vasútvonal építésébe.


Hangsúlyozta: Salgótarján gondjait nem lehet országos beavatkozás nélkül megoldani. Azt mondta, a Munkáspárt képes szót érteni a kormánnyal, "ha mi adjuk a polgármestert, készek vagyunk a kormánnyal tárgyalni, és képesek vagyunk meggyőzni arról, hogy Salgótarjánt fejleszteni kell, hogy itt több száz milliárd forintos beruházásra van szükség".


Thürmer Gyula a megyeháza előtt tartott sajtótájékoztatón arról is beszélt, hogy a választási kampány befejező szakaszához közeledve minden polgármesterjelöltnek konkrét, világos, az emberek számára érthető üzeneteket kell megfogalmaznia. Véleménye szerint elég volt már "a félrebeszélésből, a hamis ígéretekből, a találgatásokból, a múltra való utalgatásokból".


A február 28-ai időközi polgármester-választást Salgótarjánban Dóra Ottó szocialista polgármester halála miatt kellett kiírni.

 

Forrás: MTI/NÓGRÁD24

 

2016-02-10

Nógrád 24 hírportál
A Nógrád24.hu kiadója a MEDIA TODAY KFT. © Minden jog fenntartva. |
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogok | Etikai kódex | Hírarchívum | RSS | Oldaltérkép
Weboldal készítés: DreamSite